24 november 2016

Hendriks Coppelmans spreker op bijeenkomst “Wonen voor middeninkomens”

Terug

Vrijdag 18 november jl. heeft directeur ontwikkeling René Beks een presentatie gehouden op sleutelbijeenkomst de Langstraat, een bijeenkomst van de drie Langstraat gemeenten: Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. Het thema van deze bijeenkomst was de positie van middeninkomens in de regionale woningmarkt. De koop- en huurmarkt in Nederland sluiten niet op elkaar aan, waardoor de positie van middeninkomens onder druk staat. Voor deze doelgroep zijn te weinig woningen beschikbaar. Dat komt door nieuwe regels in de huursector en aangescherpte criteria voor het verkrijgen van een hypotheek.

Hendriks Coppelmans is als spreker gevraagd omdat wij de sleutel hebben tot het bouwen voor middeninkomensgroepen. De gemeenten in de regio willen het woningaanbod voor deze doelgroep vergroten.

Tussen wal en schip

In zijn presentatie bracht René de woonlasten van zowel de koper als huurder in kaart. Hieruit blijkt dat een deel van de doelgroep tussen wal en schip valt, namelijk eenverdieners die tussen de € 35.000,- en € 45.000,- per jaar verdienen. Zij verdienen te veel om te huren en te weinig om te kunnen kopen. Voor deze doelgroep heeft Hendriks Coppelmans Bouwgroep BV een oplossing ontwikkeld: de budgetwoning, waarvan tevens een gelijkvloerse variant beschikbaar is.

Budgetwoning

Voor kopers is de budgetwoning al bereikbaar voor inkomens boven de € 35.000,-, zoals bijvoorbeeld 1-2persoonshuishoudens, starters of senioren. Voorbeelden hiervan zijn de woningen aan het Isidorusplein in Beek en Donk, met een koopsom van € 169.000,-.
Voor huurders met inkomens tot € 35.000,- hebben we gelijkvloerse budgetwoning ontwikkeld die voldoet aan de criteria voor passend toewijzen. Voor inkomens tussen de € 30.000,- en € 45.000,- zijn  gelijkvloerse woningen gepresenteerd met een huursom tussen de € 628,- en € 800,-.

Meer informatie over dit type woning, vind je op www.budget-woning.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling