6 april 2017

Groep 7 op bliksemstage bij renovatieproject Den Bosch

Terug

Acht leerlingen van groep 7 waren vandaag te gast op ons renovatieproject Copernicuslaan in Den Bosch. De kinderen van de Bossche scholen OBS Kameleon Graafseweg en BBS De Graaf kwamen op zogenaamde bliksemstage. Het is gebleken dat deze stages een goede voorbereiding zijn op de schoolkeuze en beroepsoriëntatie. Het bezoek was georganiseerd door opdrachtgever BrabantWonen, die sinds 2014 partner is van JINC, een organisatie die jongeren op weg wil helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

Eerlijke kans op de arbeidsmarkt

JINC vindt dat elk kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken. Een verkeerde studiekeuze of schooluitval liggen dan op de loer. De kinderen die deelnemen aan de activiteiten van JINC komen vaak uit wijken die op het gebied van inkomen, werkgelegenheid en opleidingsniveau laag scoren. Daardoor is het voor deze kinderen lastig een juiste studiekeuze te maken. Hendriks Coppelmans levert natuurlijk graag een bijdrage aan dit maatschappelijke doel.

Zelf tegelzetten

Het werd voor de jongeren een leuke en leerzame ochtend. Eerst kregen ze een rondleiding bij BrabantWonen. Wat doen de mensen bij BrabantWonen nou precies? En welke opleiding heb je daarvoor nodig? Daarna volgde een praktijkopdracht op onze bouwplaats. De kinderen namen een kijkje in de bouwkeet en ook in de woningen die gerenoveerd worden. Ook gingen ze zelf actief aan de slag met tegelzetten. Super gedaan jongens en meiden!

 

 

Bliksemstage

Bliksemstage

Bliksemstage

Bliksemstage

Bliksemstage

Bliksemstage

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling