14 december 2012

Goededoelenprojecten Fonds Cohesie bekend

Terug

Voor de elfde keer steunt Hendriks Coppelmans in de decembermaand weer enkele goededoelenprojecten. Dat gebeurt door middel van donaties uit het eigen maatschappelijk fonds Cohesie. Relaties en medewerkers ontvangen deze week een persoonlijke giftcode waarmee ze namens fonds een bedrag van € 20,- kunnen schenken aan een van de twee genomineerde goededoelenprojecten. Het schenken kan online via de website fonds-cohesie.nl. De projecten waaruit dit jaar gekozen kan worden zijn: project Changes van het Legers des Heils in Eindhoven en de Klussendienst van Zorgland Dienstverlening in Zeeland (gemeente Landerd). De projecten zijn geselecteerd door een onafhankelijk comité van aanbeveling onder voorzitterschap van Avans Hogescholenbestuurder en oud-gedeputeerde Paul Rüpp.

‘Changes’ Eindhoven

Project ‘Changes’ van het leger des Heils in Eindhoven begeleidt zwerfjongeren naar een zelfstandige woonsituatie. De jongeren krijgen onderdak en kunnen meedoen aan groeps- en trainingsactiviteiten. De gezamenlijke woonkamer speelt hierin een centrale rol. Met steun van Cohesie wordt de woonkamer opgeknapt en ingericht. De jongeren voeren de werkzaamheden gedeeltelijk zelf uit.

Klussendienst Zeeland

Door klussen te verzorgen voor ouderen krijgen Zorglandcliënten met een verstandelijke beperking een zinvolle dagbesteding aangeboden. Iets voor een ander doen, een boodschap of de tuin onderhouden, levert de klussers een ‘feel good’-effect op. Voor ouderen betekent de klussendienst een praktisch steuntje in de rug maar ook een prettig sociaal contact. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Met steun van Cohesie kan deze klussendienst in Zeeland opgestart worden.

Cheques

Tot en met 10 januari 2013 kunnen de giften verzilverd worden. In het voorjaar van 2013 worden de ingezamelde bedragen voor beide projecten bekendgemaakt en worden de bijbehorende cheques aan de begunstige organisaties overhandigd. Via het fonds Cohesie wil Hendriks Coppelmans een extra steentje bijdragen aan een geweldige leefomgeving.

Meer weten of een project aanmelden? Kijk dan op zie www.fonds-cohesie.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling