2 februari 2018

Fonds Cohesie steunt Inwonersinitiatief Middelrode en Woongroep De Pannehoeve

Terug

Woongroep De Pannehoeve uit Helmond en Inwonersinitiatief Dorpsplein uit Middelrode ontvingen op vrijdag 2 februari een financiële bijdrage van goededoelenfonds Cohesie. Het maatschappelijk fonds van bouwgroep Hendriks Coppelmans ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan een ‘geweldige leefomgeving’. De cheque werd vrijdag uitgereikt door Europarlementariër Lambert van Nistelrooij, lid van het comité van aanbeveling van Fonds Cohesie. De Pannehoeve ontving een bedrag van € 6.120,- en het inwonersinitiatief mocht € 3.140,- in ontvangst nemen.

Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld koos het comité van aanbeveling eind 2017 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds online ieder een gift van € 20,- schenken aan één van de genomineerde projecten.

Jezelf ’thuis’ voelen

Woongroep De Pannehoeve bestaat uit elf jongeren (tussen 18 en 31 jaar) met autisme. Sinds september 2016 wonen zij zelfstandig – met begeleiding – op de vijfde verdieping van woonzorgcentrum De Pannehoeve in Helmond. Bijzonder aan deze woonsituatie is dat de jongeren kunnen integreren met de ouderen die in het gebouw wonen. Thuiskomen in een fijne, rustige en sfeervolle omgeving; jezelf “thuis” voelen is belangrijk. Dat vinden de jongeren ook. In hun eigen appartement of studio hebben ze inmiddels een fijne plek gecreëerd. Het fijne gevoel dat ze hier hebben ontbreekt echter op de gang waar ze wonen. De oude groene kleuren, houten steunbalken, versleten vloerbedekking en behang geeft ze het gevoel alsof ze in een ziekenhuis wonen. Ze willen dat graag veranderen met project Pimp Up the Gang. Door de gang een opfrisbeurt te geven hopen zij de veilige en fijne sfeer van hun appartementen ook op de rest van de verdieping te kunnen ervaren, zodat ze zich echt thuis voelen.

Hart van Middelrode

In Middelrode ontbreekt al jaren een echt dorpsplein, waardoor dorpsactiviteiten zoals de kermis, muziekfeesten en de weekmarkt niet goed plaats kunnen vinden. Om de leefbaarheid van het dorp een nieuwe impuls te geven, hebben de inwoners de handen ineengeslagen om in 2018 een samenhangend plein te realiseren waar iedereen trots op is en gebruik van kan maken. Het nieuwe dorpsplein moet het “Hart van Middelrode” worden. De kleine “pleintjes” die er nu liggen worden samengevoegd en de wegen worden om het plein heen geleid, waardoor één samenhangend plein ontstaat. Daardoor ontstaat o.a. ruimte voor een verdubbeling van het aantal parkeerplekken en uitbreiding van het terras bij het dorpshuis. Ook het groen is belangrijk. De bestaande groenstroken blijven behouden, evenals waardevolle bomen. Door de nieuwe inrichting moet het plein gezelliger en bruikbaarder worden. Er ontstaat meer ruimte voor de bestaande evenementen en verschillende dorpsbewoners hebben al inspiratie voor nieuwe activiteiten waar voorheen geen plek voor was.

Wonen geweldig maken

Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De Udense bouwer en ontwikkelaar is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen en draagt daarom graag een extra steentje bij aan initiatieven die wonen geweldig maken. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.

Ga voor meer informatie en aanmelding van goededoelenprojecten naar www.fonds-cohesie.nl.

Inwonersinitiatief Dorpsplein Middelrode

Woongroep De Pannehoeve

Cohesie Logo

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling