28 september 2017

Feestelijke oplevering Binnenhofke Boekel

Terug

Op donderdag 28 september heeft Hendriks Coppelmans de acht nieuwbouwwoningen aan het Binnenhofke (Irenestraat) in Boekel opgeleverd aan PeelrandWonen. Een innovatief project van de woningcorporatie uit Boekel, omdat het gaat om levensloopbestendige Nul-Op-de-Meterwoningen (NOM) die hun eigen energie opwekken. De woningen aan het Binnenhofke compenseren daarnaast ook nog eens hun CO2-uitstoot door groene daken. De woningen vormen inmiddels het derde NOM-project van PeelrandWonen in Boekel. Hendriks Coppelmans ontwikkelde en bouwde de gelijkvloerse woningen in opdracht van de woningcorporatie.

Feestelijke oplevering

De nieuwe bewoners waren bij de feestelijke oplevering aanwezig, evenals enkele omwonenden en geïnteresseerden. Zij werden toegesproken door Sjraar Canjels (directeur PeelrandWonen), René Beks (directeur Ontwikkeling & Innovatie Hendriks Coppelmans) en burgemeester Pierre Bos. Vervolgens overhandigde de burgemeester symbolisch de sleutel aan één van de nieuwe bewoners. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. De nieuwe bewoners krijgen hun sleutel op maandag 2 oktober.

Nul-op-de-meter

De woningen zijn zeer energiezuinig gebouwd en zijn nul-op-de-meter. Dit houdt in dat de woning voldoende energie kan opwekken om te voorzien in verwarming, warmwater en elektriciteit. Dit is onder andere mogelijk door de zonnepanelen op de daken. Een gasaansluiting is niet meer nodig, waardoor de CO2-uitstoot kleiner wordt. Door de toevoeging van groene mos-sedum op de platte daken wordt de uitstoot van CO2 deels gecompenseerd.

Levensloopbestendig wonen

De woningen zijn uitgevoerd als zogeheten levensloopbestendige woningen, met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. De verdieping biedt nog een kamer en ruimte voor de installaties. De woningen zijn geschikt voor senioren. PeelrandWonen heeft de woningen echter beschikbaar gesteld voor alle woningzoekenden, waardoor er een mix van jong en oud komt te wonen.

Hendriks Coppelmans heeft al veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van nul-op-de-meter en andere energiezuinige woningen en appartementen. Bekijk hier onze andere duurzame nieuwbouwprojecten.

oplevering Binnenhofke Boekel

oplevering Binnenhofke Boekel

oplevering Binnenhofke Boekel

oplevering Binnenhofke Boekel

oplevering Binnenhofke Boekel

oplevering Binnenhofke Boekel

oplevering Binnenhofke Boekel

oplevering Binnenhofke Boekel

oplevering Binnenhofke Boekel

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling