6 december 2018

Eerste nul-op-de-meterwoningen Uden een feit

Terug

In De Vlindergaard, de nieuwbouwwijk aan de oostkant van Het Retraitehuis, overhandigde woningcorporatie Area gisteren de sleutels aan de bewoners van 38 eengezinswoningen. Het zijn de eerste nul-op-de-meterwoningen in Uden. “Hoewel wij als ontwikkelaar en bouwer al ruime ervaring hebben met nul-op-de-meterwoningen, is het voor ons toch bijzonder om ze nu ook in onze thuisbasis Uden te realiseren”, aldus algemeen directeur Bart Hendriks.

Nul-op-de-meter: wat is dat?

De 38 eengezinswoningen wekken hun eigen energie op. De zonnepanelen op het dak, de goede isolatie en de warmtepomp in de woning zorgen voor voldoende stroom, verwarming en warm water. Daarnaast wekken de woningen voldoende energie op voor huishoudelijk verbruik, bijvoorbeeld voor het opladen van je telefoon of het gebruik van de wasmachine. Een gasaansluiting is daardoor niet meer nodig. Door de combinatie van deze installaties en goede installaties, hebben bewoners een comfortabele woning en lage energielasten.

De Gaarden: betaalbaar en duurzaam wonen

In 2016 ontwikkelden en realiseerden Area en Hendriks Coppelmans samen De Kersengaard, aan de westkant van Het Retraitehuis. In deze nieuwe wijk verschenen 18 eengezinswoningen en een appartementengebouw met 24 appartementen. In 2018 bouwen ze samen verder aan De Vlindergaard, ten oosten van Het Retraitehuis. Naast 38 eengezinswoningen verschijnt in dit gebied een energiezuinig appartementengebouw met 28 appartementen. Het appartementengebouw wordt begin 2019 opgeleverd. Alle woningen zijn sociale huur.

Bewust leven in De Gaarden

Rond het historische Retraitehuis aan de Volkelseweg in Uden ontstaat De Gaarden. Een prachtige, gemengde woonwijk. Een groene oase, die de afgelopen eeuw het domein was van de Missiezusters en ruimte biedt aan mensen die bewust in het leven staan. In het gebied komen appartementen en woningen in het huursegment en ook een beperkt aantal vrije kavels.

Voor meer informatie over de Gaarden kijk op: www.degaarden-uden.nl.

NOM-woningen De Vlindergaard Uden

NOM-woningen De Vlindergaard Uden

NOM-woningen De Vlindergaard Uden

NOM-woningen De Vlindergaard Uden

NOM-woningen De Vlindergaard Uden

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling