22 juni 2017

Primeur NOM-woningen in Oosteind en Raamsdonksveer

Terug

Hendriks Coppelmans gaat opnieuw nul-op-de-meterwoningen realiseren. Dit keer in Oosteind en Raamsdonksveer. Het zijn lokale primeurs en ook voor woningcorporatie Thuisvester zijn het de eerste NOM-projecten. De projecten aan de Maalderijstraat in Oosteind en Julianalaan in Raamsdonksveer bestaan uit koop- en huurwoningen. Nog voor de bouwvakvakantie worden de betreffende locaties afgezet met hekken en worden de gronden geëgaliseerd. Daarnaast vinden er boringen plaats voor de warmtebronnen die toegepast gaan worden. Eerder ontwikkelde en bouwde Hendriks Coppelmans al NOM-woningen in onder andere Vlijmen, Gemert en Haaren.

Focus op energiezuinig en betaalbaar wonen

Thuisvester vindt betaalbare huurwoningen heel belangrijk. Daarom gaat de corporatie naast het beter isoleren van bestaande woningen nu ook nieuwbouwwoningen bouwen die CO2-neutraal zijn, de zogenaamde nul-op-de-meter-woningen (NOM). Dit betekent dat de woning bij een gemiddeld huishouden net zoveel energie opwekt als ze verbruikt.  Bij gemiddeld verbruik zijn er dus geen energiekosten zijn en dat scheelt flink in de maandelijkse woonlasten. Zo houdt Thuisvester wonen betaalbaar.

Officiële start

Omdat dit een bijzonder moment is organiseert Thuisvester we samen met Hendriks Coppelmans en de betreffende gemeenten een officiële bouwstart van de bouw. In Oosteind vindt deze officiële start op 31 augustus plaats en in Raamsdonksveer op 7 september.

Hendriks Coppelmans heeft al veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van nul-op-de-meter en andere energiezuinige woningen en appartementen. Bekijk hier onze andere duurzame nieuwbouwprojecten.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling