9 oktober 2018

Deuren van 20 nieuwbouwwoningen in de Waluwe officieel geopend

Terug

Op woensdag 3 oktober jl. openden Peter van den Heuvel, directeur-bestuurder van Woonlinie, en Gijs van Leeuwen, Wethouder van de gemeente Zaltbommel officieel de deuren van 20 nieuwbouw huurwoningen in de Waluwe, Zaltbommel. Dat deden zij samen met de toekomstige bewoners. Hendriks Coppelmans bouwde de woningen.

De nieuwbouw in de Waluwe is bijna helemaal klaar voor gebruik. Vanaf 15 oktober ontvangen de toekomstige bewoners officieel de sleutel en kunnen ze hun huis helemaal naar eigen wens inrichten.

Eind vorig jaar zijn we, in opdracht van Woonlinie, gestart met de bouw. De bouw is voorspoedig gelopen, weinig tegenslagen en geen vertraging in de bouw. “We zijn tevreden over de kwaliteit en vinden deze huurwoningen een mooie toevoeging aan onze woningportefeuille”, aldus Peter van den Heuvel. “Gezien het aantal inschrijvingen op deze woningen kunnen we stellen dat er veel vraag naar is. Ook hebben we al veel positieve reacties mogen ontvangen van de toekomstige huurders.”

De juiste mix van woningtypen en doelgroepen

Bijzonder aan dit project is de diversiteit van zowel de woningen als toekomstige bewoners. Woonlinie heeft een grote opgave in Zaltbommel en dit project draagt hier aan bij. Het woningprogramma bestaat uit twaalf studio’s voor jongeren onder de 23, zes reguliere huurwoningen, één grote vrije sector huurwoning en één grote huurwoning voor Buurtzorg Jong Zaltbommel. Binnenkort wordt de grote “jongerenwoning” door Buurtzorg Jong geopend en geïntroduceerd aan de omwonenden. Deze woning heeft vier studio’s waar jongeren onder lichte begeleiding van Buurtzorg Jong komen te wonen.

Twee locaties

Het project in Zaltbommel maakt deel uit van een inschrijving voor twee deellocaties. Op de locatie in Zaltbommel realiseerden we naast de 20 huurwoningen voor Woonlinie ook 5 vrije sector huurwoningen voor een belegger. Deze zijn vorige maand opgeleverd. De tweede locatie is in Sleeuwwijk, waar we voor Woonlinie 12 huurwoningen realiseren op de Nieuwe Banne. Ook die woningen naderen oplevering dit najaar.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling