18 maart 2019

De Gaarden komt tot leven: nieuwbouwproject De Vlindergaard opgeleverd

Terug

In 2015 begonnen we samen met corporatie Area met de ontwikkeling van het gebied rondom het historische Retraitehuis aan de Volkelseweg. In verschillende deelgebieden met sociale huur- en koopwoningen ontstond hier een gemengde woonwijk: De Gaarden. Middenin het groen. Vorige week leverden we samen het appartementengebouw op in het laatste deelgebied: De Vlindergaard. De nieuwe bewoners ontvingen hun sleutels uit handen van Area.

De Vlindergaard

Het appartementengebouw bestaat uit 28 appartementen en is energiezuinig. Naast het appartementengebouw, realiseerden we ook 38 eengezinswoningen in de wijk. Deze werden al in december opgeleverd en zijn als eerste in Uden nul-op-de-meter. Alle woningen in De Vlindergaard zijn sociale huurwoningen.

De Gaarden: een groene, gemengde woonwijk

De Gaarden bestaat uit een aantal deelgebieden. Centraal ligt Het Retraitehuis, onderdeel van Stichting Laverhof. Aan dit gebied wordt nog dit jaar appartementencomplex Kloosterpark toegevoegd, aan de achterzijde van Het Retraitehuis. De bouw van het complex is in volle gang. Aan de westkant van Het Retraitehuis ligt sinds 2016 deelgebied De Kersengaard. Area en Hendriks Coppelmans ontwikkelden en realiseerden hier samen 18 eengezinswoningen en een appartementengebouw met 24 appartementen. Alle woningen zijn sociale huur. Aan de Boslaan, in het bos achter De Kersengaard, liggen 20 vrije verkoop kavels. Deze zijn allemaal verkocht en voor een groot deel al bebouwd. Tot slot ligt aan de oostkant van Het Retraitehuis nu ook De Vlindergaard.

Door de oplevering van De Vlindergaard komt De Gaarden nog een stukje meer tot leven. Naar verwachting wordt het appartementencomplex van Het Retraitehuis medio 2019 opgeleverd. Als ook daar de bouw gereed is, komt De Gaarden volledig tot bloei.

woningen de vlindergaard

DeGaarden_Logo

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling