4 juli 2014

Bouw ecologische woningen Malden eind augustus van start

Terug

Vanaf eind augustus gaat Hendriks Coppelmans 20 ecologische huurwoningen bouwen in Malden. Op vrijdag 20 juni is hiervoor een aannemingsovereenkomst gesloten met opdrachtgever Ca’vera B.V. uit Eindhoven. Het nieuwbouwplan ‘Droogsehof’ heeft een vergaand ecologisch karakter. Dat komt onder andere tot uitdrukking in de landschappelijke ligging aan de rand van Malden, de lage milieubelasting van de woningen, de gekozen bouwtechniek en het gebruik van duurzame materialen, zoals FSC-hout. Ook worden vernieuwende energieconcepten toegepast. Het nieuwbouwproject bestaat volledig uit huurwoningen, in meerdere types.

Planontwikkeling houtconstructies

De woningen, die op initiatief van Willem Ebben ontworpen zijn door Consort Architect uit Rotterdam, zijn door het gebruik van houtconstructies ‘ademend’. Dat zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat. “We hebben onze kennis en ervaring van prefab houtconstructies en duurzaam bouwen ingezet en zo een waardevolle bijdrage geleverd aan de uitontwikkeling van de woningen”, aldus Rene Beks, directeur ontwikkeling bij Hendriks Coppelmans.

Aantrekkelijk voor beleggers

Rene Beks, ziet een groeiende vraag naar duurzame middeldure huurwoningen. “Door de aangescherpte regelgeving mogen corporaties nog maar een klein percentage woningen verhuren aan mensen die meer dan € 34.000,- bruto per jaar verdienen. Met een inkomen beneden de € 45.000,- is het echter ook lastig om zelf een woning te kopen. Wij willen voorkomen dat deze groep mensen tussen wal en schip valt en trekken daarin op met gemeenten en andere initiatiefnemers. Het blijkt een interessante doelgroep voor beleggers. Wij brengen deze partijen bij elkaar. Bij het project Droogsehof in Malden sprak vooral ook het ecologische karakter van de woningen aan. Samen met onze duurzame bedrijfsfilosofie en bijbehorende grondhouding leverde dat de basis voor deze mooie samenwerking.”

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling