8 december 2017

Bouw duurzame huurwoningen Hof van Morgen gestart

Terug

De duurzame wijk Geerpark in Vlijmen groeit. In deelgebied Hof van Morgen is de bouw van elf huurwoningen voor Woonveste van start gegaan. Op donderdag 7 december werd dit feestelijk gevierd. Eric van den Einden (directeur Woonveste) en René Beks (directeur Hendriks Coppelmans) ontstaken samen de lichtjes van een grote kerstboom. Omdat er gebouwd wordt in een bestaand hofje waren ook de omwonenden uitgenodigd voor chocomel en Glühwein.

Nul-op-de-meter

De elf nieuwe huurwoningen komen midden in de deelgebied Hof van Morgen, in woonblokjes van zeven en vier. Het zijn zeven eengezinswoningen en vier levensloopwoningen, allemaal nul-op-de-meter en gasloos. In 2016 en 2017 werden in dit deelgebied van Geerpark ook al koopwoningen gerealiseerd. De architectuur van dit nieuwe project sluit hier mooi bij aan. Ook die is in oudhollandse bouwstijl. Naar verwachting worden de huurwoningen eind 2018 opgeleverd. Woonveste start in de zomer van 2018 met de verhuur (meer informatie op woonveste.nl/nieuwbouw-projecten).

Een jaar te gast

Omdat er gebouwd wordt in bewoond gebied, investeren Woonveste en Hendriks Coppelmans in een goede samenwerking met de buren. “‘We zijn een jaar lang te gast in hun woonomgeving”, zegt wijkregisseur Astrid Pieters. “Dan moet je zorgen voor goede informatie en zo min mogelijk overlast. Daarom hielden we eerder al een informatieavond en houden we de buurt op de hoogte met nieuwsbrieven. Maar ook zo’n ontmoetingsmoment als vandaag is belangrijk. Elkaar persoonlijk leren kennen is goed voor het begrip over en weer. Zo zorgen we samen voor een werkbare en leefbare situatie en weten bewoners ons te vinden als er wat is.”

Geerpark is geen gewone woonwijk. Maar één van de meest duurzame van Nederland en 100% elektrisch. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig, met mooie duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. Volledig gebouwd voor de toekomst. Meer weten over Geerpark? Kijk op www.geerpark.nl.

Etentje in de keet met het bouwteam van Woonveste en Hendriks Coppelmans

Etentje in de keet met het bouwteam van Woonveste en Hendriks Coppelmans

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling