9 november 2018

‘Blij dat ons huis toekomstproof is’

Terug

De duurzame wijk Geerpark in Vlijmen groeit in snel tempo door. De eerste woning in deelgebied Goede Morgen werd vandaag feestelijk opgeleverd. Mounir Slimane (34) en Anouk van Oorschot (25) ontvingen de sleutel van hun twee-onder-een-kapwoning en kunnen haast niet wachten om er met hun zeven weken oude dochtertje Mayla te gaan wonen. “Het huis, de grote tuin, de woon-werkafstand en de opzet van de wijk: in Geerpark valt voor ons alles op z’n plek”, vertelt Mounir. “Met onze gasloze nul-op-de-meterwoning zijn we meteen ook toekomstproof. Een extraatje waar we steeds blijer mee zijn.”

’Steeds blijer met nul-op-de-meter’

Een nieuw huis en een kleintje: voor Mounir en Anouk zijn het bijzondere tijden. “Lekker druk”, lacht Mounir. Het is de eerste gezamenlijke koopwoning van het stel. Ze huren nu nog het oude huis van de opa en oma van Anouk in Drunen. “Ons zoekgebied voor een huis was best beperkt. Anouk is dierenarts en moet snel in Waalwijk kunnen zijn en ik wil niet te ver van mijn werk in Eindhoven zitten. Onze aankoopmakelaar kwam toen met Geerpark en dat sprak ons meteen erg aan. Je bent snel bij de A59, alles in de wijk is natuurlijk aangelegd, er is veel ruimte en dat avontuurlijk spelen is voor Mayla straks echt geweldig.”
Dat de tweekapper die ze kochten nul-op-de-meter is, speelde bij de aankoop ruim een jaar geleden niet zo’n grote rol bekent Mounir. “Dat is inmiddels wel veranderd. We vinden dat heel erg gaaf nu. Dat komt ook wel doordat gasloos veel in het nieuws is. We zijn ons er wat meer in gaan verdiepen en zijn eigenlijk steeds blijer dat we een huis hebben dat toekomstproof is. Ik vind het ook echt leuk om straks te kunnen zien hoeveel energie ons huis opwekt en wat we precies verbruiken. Ik was altijd al wel zuinig met energie en ik hou van cijfertjes. Misschien dat we in de toekomst ook een accu voor energieopslag aan gaan schaffen om nog onafhankelijker te zijn. Maar voorlopig kunnen we met dit huis vooruit”.

106 nul-op-de-meterwoningen

In de eerste bouwfase van deelgebied Goede Morgen komen in totaal 106 woningen. Geerpark BV (een samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling) levert de komende maanden in totaal 42 koopwoningen en 8 vrije sectorhuurwoningen op. In het voorjaar zijn ook de 56 huurwoningen voor Woonveste klaar. Het deelgebied heeft een mooie mix van verschillende woningtypes, allemaal in oud-hollandse stijl. De woningen zijn gasloos en wekken zelf net zoveel energie op als ze verbruiken. Ze maken gebruik van natuurlijke energiebronnen zoals de zon en bodemwarmte.

Ruim 60% verkocht in fase 2

Ook de tweede fase van Goede Morgen is in trek. Eind augustus gingen hier 53 woningen in verkoop. 64% is al verkocht en nog eens 20% is onder optie. Net als in de eerste fase zijn alle woningen in dit plandeel nul-op-de-meter. Weten welke woningen nog vrij zijn in de tweede fase van Goede Morgen? Kijk dan op de plankaart van goedemorgengeerpark.nl of neem voor meer informatie contact op met de makelaars: Van de Zande makelaardij (073-5111999 / vlijmen@zande.nl) of Staete makelaars (073- 5117000 / nieuwbouw@staete.nl).

Op de foto: Kopersbegeleider Ron Cornelissen van Hendriks Coppelmans met kopers Mounir Slimane en Anouk van Oorschot. (Binnenkort worden ook de luiken bij de opgeleverde woningen geplaatst. Dan is het plaatje echt helemaal af.)

Eerste woning Goede Morgen Geerpark opgeleverd

Eerste woning Goede Morgen Geerpark opgeleverd

Eerste woning Goede Morgen Geerpark opgeleverd

Eerste woning Goede Morgen Geerpark opgeleverd

Eerste woning Goede Morgen Geerpark opgeleverd

Eerste woning Goede Morgen Geerpark opgeleverd

Eerste woning Goede Morgen Geerpark opgeleverd

Eerste woning Goede Morgen Geerpark opgeleverd

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling