14 december 2017

Bekendmaking goede doelen Fonds Cohesie

Terug

In de decembermaand steunt Hendriks Coppelmans voor de zestiende keer enkele goededoelenprojecten. Dat gebeurt via donaties uit het eigen maatschappelijke fonds Cohesie. Relaties en medewerkers ontvangen deze week een giftcode waarmee zij, namens Fonds Cohesie, ieder €20,- kunnen schenken aan één van de genomineerde projecten. Via de website van Cohesie kan er gestemd worden. Dit jaar kan gekozen worden uit twee goede doelen: Inwonersinitiatief Dorpsplein Middelrode in Middelrode en Woongroep De Pannehoeve in Helmond. De goededoelenprojecten zijn geselecteerd door een onafhankelijk comité van aanbeveling. Dit comité staat onder voorzitterschap van Paul Rüpp, bestuurder Avans Hogescholen en oud-gedeputeerde.

Inwonersinitiatief Dorpsplein Middelrode

In Middelrode ontbreekt al jaren een echt dorpsplein, waardoor dorpsactiviteiten zoals de kermis of de weekmarkt niet goed plaats kunnen vinden. Om de leefbaarheid van het dorp een nieuwe impuls te geven, hebben de inwoners de handen ineengeslagen om een samenhangend plein te realiseren waar iedereen trots op is en gebruik van kan maken. Het nieuwe dorpsplein moet het “Hart van Middelrode” worden. Door de nieuwe inrichting wordt het plein gezelliger en bruikbaarder en ontstaat er meer ruimte voor bestaande en wellicht nieuwe evenementen. Een bijdrage van Fonds Cohesie is hiervoor meer dan welkom.

Woongroep De Pannehoeve, Helmond

Thuiskomen in een fijne, rustige en sfeervolle omgeving; jezelf “thuis” voelen is belangrijk. Dat vinden de elf jongeren met autisme van woongroep De Pannehoeve ook. Sinds september 2016 wonen zij zelfstandig – met begeleiding – op de vijfde verdieping van woonzorgcentrum De Pannehoeve. In hun eigen appartement of studio hebben zij een fijne plek gecreëerd. Het fijne gevoel dat de jongeren hier hebben, missen ze in de gang waar ze wonen. Daar ontbreekt het aan sfeer, waardoor ze zich niet thuis voelen. Daar willen ze graag zelf iets aan doen met project Pimp up the gang. Voor het opknappen van de gang kunnen de jongeren een bijdrage van Fonds Cohesie goed gebruiken.

Cheques

Tot en met 12 januari 2018 kan er gestemd worden op bovenstaande projecten. De ingezamelde bedragen maken we begin februari 2018 bekend. Tijdens een feestelijke bijeenkomst worden de bijbehorende cheques uitgereikt aan de begunstigde organisaties. Via het fonds Cohesie wil Hendriks Coppelmans een extra steentje bijdragen aan een geweldige leefomgeving.

Ook een goed doel melden?

Meer weten over de genomineerde goede doelen of zelf een project aanmelden voor volgend jaar? Kijk dan op www.fonds-cohesie.nl.

Inwonersinitiatief Dorpsplein Middelrode

Woongroep De Pannehoeve

logo Fonds Cohesie

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling