13 december 2018

Bekendmaking goede doelen Fonds Cohesie

Terug

In de decembermaand steunt Hendriks Coppelmans voor de zeventiende keer twee goededoelenprojecten. Dat gebeurt via donaties uit het eigen maatschappelijke fonds Cohesie. Relaties en medewerkers ontvangen deze week een giftcode waarmee zij mogen stemmen op één van de twee genomineerde projecten. Iedere stem is € 20,- waard. Via de website van Cohesie kan er gestemd worden. Dit jaar kan gekozen worden uit twee goede doelen: Ontmoetings- en bewegingstuin van Het Retraitehuis in Uden en Woonproject Hasseltstraat in Tilburg. De goededoelenprojecten zijn geselecteerd door een onafhankelijk comité van aanbeveling.

Ontmoetings- en bewegingstuin Het Retraitehuis, Uden

De kloostertuin rondom Het Retraitehuis wordt opnieuw ingericht. Het wordt een echte ontmoetingstuin, waar bewoners met elkaar, familie, vrienden en omwonenden kunnen recreëren. Een belangrijke toevoeging in de nieuwe tuin zijn belevingselementen, zoals geur, kleur en water. Die zorgen ervoor dat de hersenen van zowel de dementerende als de oudere bewoners van Het Retraitehuis worden geprikkeld. Om mensen te stimuleren actief te blijven bewegen, wordt er gekeken op welke manier er bewegingselementen toegevoegd kunnen worden aan de tuin, bijvoorbeeld door een beweegroute aan te leggen.

Woonproject Hasseltstraat, Tilburg

In dit woonproject wonen 19 bewoners met autisme. Bij hun appartementencomplex is helaas geen fijne buitenruimte, enkel een parkeerplaats. Daar willen zij graag een terrasoverkapping plaatsen, zodat ze met lekker weer gezellig buiten kunnen zitten. Zo wordt onderling contact zoeken makkelijker en leuker voor de groep. Ook willen ze graag een tweede overkapping om het probleem van het overvolle fietsenhok op te lossen.

Cheques

Tot en met 11 januari 2019 kan er gestemd worden op bovenstaande projecten. De ingezamelde bedragen maken we eind januari 2019 bekend. Tijdens een feestelijke bijeenkomst worden de bijbehorende cheques uitgereikt aan de begunstigde organisaties. Via het fonds Cohesie wil Hendriks Coppelmans een extra steentje bijdragen aan een geweldige leefomgeving.

Ook een goed doel aanmelden?

Meer weten over de genomineerde goede doelen of zelf een project aanmelden voor volgend jaar? Kijk dan op www.fonds-cohesie.nl.

Ontmoetingstuin Retraitehuis, Uden

Woonproject Hasseltstraat, Tilburg

Fonds Cohesie

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling