28 april 2021

78 appartementen Coupé Oost en West opgeleverd!

Terug

Tilburg is 78 duurzame, betaalbare appartementen rijker. De twee appartementengebouwen die we voor TBV Wonen realiseerden aan de Kolhamhof in Tilburg zijn in de afgelopen weken opgeleverd. De gebouwen liggen naast het spoor en om de hoek van station Tilburg Reeshof, waardoor ze de toepasselijke namen Coupé Oost en Coupé West hebben gekregen. Alle nieuwe bewoners hebben hun sleutel inmiddels ontvangen.

Meer sociale huurwoningen

Er is in Nederland nog altijd een tekort aan betaalbare huurwoningen. Een geschikte woning vinden wordt daardoor steeds lastiger. Daarom vinden TBV Wonen en Hendriks Coppelmans Bouwgroep het belangrijk dat er nieuwe, betaalbare woningen worden gebouwd.

Duurzaam wonen

Naast betaalbaar, zijn de appartementen ook duurzaam. Dat komt doordat ze worden aangesloten op de stadsverwarming. Verwarmen gebeurt daardoor niet meer op gas. Bovendien heeft iedere woning zonnepanelen waarmee de kosten voor stroomverbruik worden beperkt. Vanwege de ligging naast het station zijn de nieuwe bewoners ook nog eens verzekerd van een goede aansluiting op het openbaar vervoer: een duurzame manier van reizen.

Altijd buiten

De appartementen hebben een ruime woonkamer met open keuken en een grote slaapkamer. Veertien appartementen worden ruimer uitgevoerd met een tweede slaapkamer. De appartementen hebben allemaal een zogenaamde loggia: een balkon dat met een glazen schuifraam afsluitbaar is. Dat geeft de bewoners altijd het gevoel van ‘buiten’. Daarnaast doet de loggia ook dienst als geluidsbuffer. De loggia’s zijn op het oosten en westen gericht en kijken uit op een parkje. KAW Architecten uit Eindhoven verzorgde het ontwerp van de gebouwen.

Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Appartementen Coupé Oost en West, Kolhamhof, Campenhoef, Tilburg

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling