4 april 2024

45 sociale huurwoningen De Ruiter Uden opgeleverd

Terug

Huurders Nick, Demi en dochter Lexi kregen woensdag de sleutel van hun mooie nieuwe woning in De Ruiter in Uden. Tijdens de feestelijke oplevering ontvingen ze deze uit handen van wethouder Franko van Lankvelt, Jan van Vucht (directeur/bestuurder Area) en René Beks (directeur ontwikkeling & innovatie van Hendriks Coppelmans). In deze uitbreidingswijk hebben we voor Area 45 sociale huurwoningen gebouwd. Het jonge gezin stroomt door van een appartement naar een eengezinswoning.

Groene omgeving

De 45 woningen zijn energieneutraal en passen goed in de landelijke sfeer van De Ruiter. In de buitengevels van de woningen zijn nestkasten aangebracht voor de in dit gebied voorkomende vogels. Ook zijn er groene hagen aan de voorzijde geplant en komt er gaashekwerk met klimplanten aan de achterzijde. Zo draagt Area bij aan een duurzame woonomgeving en de biodiversiteit.

Laatste woning in 2024

Voor directeur/bestuurder Jan van Vucht is dit zijn laatste sleuteluitreiking in de gemeente Maashorst. Eind 2024 gaat Jan met pensioen en tot die tijd worden er door Area geen nieuwbouwprojecten meer opgeleverd in Uden. Dat baart hem zorgen en samen met de gemeente Maashorst kijkt hij welke extra maatregelen genomen kunnen worden om de sociale woningbouw te versnellen. Omdat Jan in zijn loopbaan bij Area vele bewoners onderdak heeft geboden, ontving hij van ons dit keer zelf een (vogel)huis.

Variatie in woningen

Plan De Ruiter (in totaal ruim 160 woningen) bestaat uit zes woonvelden met veel variatie in woningen en woonbuurtjes. In de wijk zijn naast Area, diverse ontwikkelaars en zelfbouwers actief. Naast de 45 sociale huurwoningen voor Area bouwt Hendriks Coppelmans hier ook aan 26 koopwoningen (tweekappers en vrijstaand www.degroeneruiter.nl) en 20 vrije sector huurwoningen (verhuur start medio 2024, zie: www.huren-uden.nl). Nog eens 11 koopwoningen gaan in het tweede kwartaal 2024 in de verkoop, zie hiervoor www.ruitererf.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling