Geweldig wonen in Helmond

140 Plus-Op-de-Meterwoningen Brandevoort

Slimme woonwijk vol noviteiten

In het nieuwste plangebied van de populaire Helmondse wijk Brandevoort groeit Brainport Smart District, een grensverleggende slimme woonwijk die tal van noviteiten aan elkaar koppelt. In deze revolutionaire wijk tussen Helmond en Eindhoven, ontwikkelen wij 140 zogenaamde Plus-Op-de-Meterwoningen. Woningen die klaar zijn voor de toekomst en duurzaam, betaalbaar en comfortabel wonen slim combineren.

Geen energierekening en altijd voldoende schone energie

Deze nieuwste generatie duurzame woningen maakt gebruik van schone energiebronnen zoals bodemwarmte en zonne-energie. Nieuw is dat ze netto méér energie opwekken dan er voor wonen nodig is. Bewoners hebben dus geen energierekening meer en er is zelfs energie over voor het laden van een elektrische auto. Overtollige energie wordt opgeslagen in huisaccu’s en via slimme software gedeeld met andere bewoners. Ook de accu’s van elektrische auto’s kunnen op piekmomenten bijdragen aan levering of opslag van energie. Zo gaat nergens schone energie verloren en alle bewoners samen hebben altijd voldoende energie om in de vraag van elk huishouden te voorzien. De wijk is dus volledig zelfvoorzienend en onafhankelijk van externe energiebronnen.
Al die slimme techniek zit verhuld in een fraaie architectonische jas.  Zonnepanelen zijn op een mooie manier verwerkt in het dak en van de meeste techniek zie je helemaal niets. Een indruk van de architectuur in de wijk vind je op de website van Brainport Smart District. Op deze website vind je ook meer info over de andere innovaties in deze bijzondere wijk.

Verkoopinformatie en inschrijven

De woningen zijn nog in ontwikkeling. Planning start verkoop is naar verwachting in 2024-2025 maar is afhankelijk van de voortgang van het bestemmingsplan. Heb je interesse in dit project en wil je op de hoogte gehouden worden van het moment waarop de woningen in verkoop gaan? Schrijf dan vrijblijvend in via onderstaand inschrijfformulier.

Bovenstaande gegevens zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
– Laatste wijziging 27 oktober 2023 –

 

    Ik ga akkoord met het privacy statement van Hendriks Coppelmans. Alle (persoonlijke) gegevens die u via dit formulier verstrekt worden door Hendriks Coppelmans strikt vertrouwelijk behandeld. Wij doen er alles aan om uw privacy te beschermen. Wij respecteren en handelen conform de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt. Wij hebben een Privacy Statement opgesteld, waarin u kunt lezen hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

    Helmond
    Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling