Randy Coenraadt, timmerman

"Ik heb nu een vast salaris, mijn schulden zijn aangepakt en ik heb weer een eigen huisje."

Bij timmerman Randy Coenraadt liep het een tijdje niet zo lekker. Hij verloor in de crisistijd zijn baan, raakt in de schulden en klopte uiteindelijk zelfs aan bij de dak- en thuislozenopvang in Tilburg. Na een moeilijke tijd heeft Randy bij ons zijn plekje gevonden. Hij blij (zie je die glimlach?), maar wij ook! 

Randy Coenraadt ging door een moeilijke periode in zijn leven. En dan is het heel lastig om de draad weer op te pakken. “Bij het uitzendbureau vroegen ze eerst aan me hoe ik aan het gat in mijn cv kwam”, legt Randy uit. ‘Terwijl ik ze liever vertelde waar mijn hart ligt en waar ik naartoe wil. In de bouw kan ik mijn energie kwijt. Van Hendriks Coppelmans en Tiwos kreeg ik hiervoor de kans. En die heb ik met beide handen aangegrepen.’

Werkervaringtraject
Randy ging via een werkervaringstraject bij ons aan de slag; een vorm van social return samen met de Tilburgse woningcorporatie Tiwos. Hij begon op het nieuwbouwproject voor Stichting Maatschappelijke Opvang Traverse: dezelfde organisatie waar hij als cliënt onderdak vond. “Dat is natuurlijk wel bijzonder” vindt Randy. “Ik voelde me gelijk op mijn plek.” Na een driedaagse werkweek in de beginperiode, werkt Randy inmiddels alweer een paar jaar fulltime. En hij kreeg een vast contract.”

Vis in het water
Voor Randy betekende het socialreturn-project een ideale opstap naar een beter leven. “Het gaat goed met me en ik zit veel lekkerder in mijn vel”, zegt Randy vol overtuiging. “Dit werk betekent echt alles voor mij. Hier komt mijn ervaring op de bouw goed van pas. Ik heb een vast salaris, bouw een pensioen op, mijn schulden zijn aangepakt en ik heb weer een eigen huisje. Bij Hendriks Coppelmans zit ik op een plek waar ik me thuis voel. De uitvoerder denkt met me mee, ik heb een leuk team om me heen en de sfeer op de bouwplaats is hartstikke goed. Echt, ik voel me hier als een vis in het water.”

Tiwos maakte een mooie video van Randy’s verhaal.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling