Ninette Willemsen en zoon Koen, De Gaarden (Uden)

Ninette Willemsen woont met haar zoon Koen in een huurwoning van Area in De Gaarden in Uden. Rond het historische Retraitehuis ontwikkelden en bouwden wij een gemengde wijk waar een hechte woongemeenschap centraal staat.

"We hebben als het ware gesolliciteerd naar deze woning"

“De geschiedenis van deze locatie, al meer dan een eeuw het domein van de Missiezusters, is ronduit uniek. Als echte Udense werd ik dan ook meteen getriggerd door dit project. Ik vind het heerlijk om midden in de natuur te wonen. En ook het achterliggende idee van een duurzame woongemeenschap sprak mij aan. Wonen in een buurt met gelijkgestemden die natuurbehoud belangrijk vinden, met elkaar zaken oppakken en voor elkaar zorgen. Die verbinding is echt nodig in de maatschappij waarin we leven. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Natuur, rust en hechte woongemeenschap

“Bijzonder aan dit project is dat we in het selectieproces moesten aangeven waarom we juist hier willen wonen. Een soort sollicitatiebrief dus. Voor mij stonden de natuur, rust en hechte woongemeenschap voorop. Bovendien wandel ik graag door het sportpark hier tegenover. En voor mij als zelfstandig ondernemer is de ruime zolder een uitkomst. Daar heb ik nu een volwaardig kantoor, zodat ik ook vanuit huis heerlijk kan werken. En ook de tuin op het zuiden maakt dat hier al mijn woonwensen samenkomen. De vloerverwarming en de zonnepanelen op het dak zijn extra pluspunten en een flinke stap vooruit qua wooncomfort. Maar het allerbelangrijkste is dat Koen en ik ons hier echt thuis voelen.”

Lees hier meer over het project

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling