Melissa de Laat en Casper Timmermans, Chapeau woonkring (Rosmalen)

Melissa (24) en Casper (23) huren ieder een appartement van Stichting Chapeau Woonkring Rosmalen. Hier realiseerden we een appartementencomplex waar 26 jongvolwassenen met een vorm van autisme zelfstandig en met professionele woonbegeleiding wonen.

"Relaxed dat ik even kan praten als ik een zware dag heb"

Casper: “Het appartement is ontzettend goed geïsoleerd. Daar is bij de bouw goed over nagedacht. Er ligt hier een treinstation recht voor de deur, maar je hoort de treinen helemaal niet. Mensen die hier op bezoek komen, zijn daar echt verbaasd over. Zelf kan ik lekker gitaar spelen en muziek draaien zonder dat mijn buren hier last van hebben. En kan ik me ontspannen na een dagje werken in de groenvoorziening.”
Melissa: “Hier hebben maar weinig bewoners een rijbewijs. Dan is het ideaal dat je vanuit huis direct in de trein kan stappen om naar de stad te gaan. Ook het winkelcentrum is in de buurt. Daar loop ik graag naartoe. De laatste tijd ben ik sowieso veel buiten. Ik ga nu wat vaker naar mijn oma die vijfhonderd meter verderop woont.”
Melissa: “We hebben hier verschillende gezamenlijke ruimtes waar we elkaar regelmatig opzoeken. Bijvoorbeeld om gezellig koffie te drinken of samen te eten. Elke keer hebben we een ander weekmenu. Via een strippenkaart kun je je inschrijven voor de maaltijd. Je bepaalt helemaal zelf of je mee-eet.
Casper: “Het is vooral fijn dat je onder de mensen kunt zijn als je dat wilt. En dat er goede begeleiding is. Ik vind het wel relaxed dat ik even kan praten als ik een zware dag heb. Zo heb ik hier alle privacy en is er toch altijd iemand in de buurt om je te helpen als dat nodig is.”

Lees hier meer over het project

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling