Mart van der Poel, voormalig wethouder gemeente Heusden

Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: nieuwbouw en ontwikkeling, nul-op-de-meterwoningen, projectoverstijgend partnerschap.

"Juiste partner gevonden voor realiseren duurzaamheidsdroom"

“Samen met onze woningcorporatie Woonveste spraken we jaren geleden binnen de gemeente Heusden een heldere ambitie uit: de meest duurzame wijk van Nederland bouwen. Voor die nieuwe wijk Geerpark zochten we bouwers met oog voor duurzaamheid. Gasloos bouwen stond toen nog in de kinderschoenen en het was best lastig om ontwikkelende partijen te vinden die deze uitdaging met ons wilden aangaan. Hendriks Coppelmans vormde een positieve uitzondering door net op die thema’s voorop te lopen in de sector. Precies wat wij nodig hadden om onze ambitie te realiseren. Want je kunt als gemeente en corporatie wel een gezamenlijke droom hebben; om er werk van te maken heb je wel de juiste partners nodig.”

De wil om anders te werken dan gebruikelijk

“Bij de ontwikkeling van Geerpark toonden alle partijen de wil om anders te werken dan gebruikelijk. Belangrijk, want pionierswerk vraagt om creativiteit en compromissen. In zo’n gezamenlijke zoektocht verloopt de samenwerking veel natuurlijker, terwijl iedereen tegelijkertijd zijn eigen rol houdt. En dat is erg fijn voor ons als gemeente. Want de ontwikkeling van Geerpark was zo nieuw en innovatief dat de opdracht voor ons haast niet in een bestek te vangen was. Een kwestie van proberen en aan de slag gaan, dus. Nu zijn nul-op-de-meterwoningen misschien gemeengoed, maar Geerpark is de wijk waar dit soort nieuwe concepten destijds echt van de grond kwamen. Mede dankzij de kennis en expertise van Hendriks Coppelmans.”

Bekijk project: gebiedsontwikkeling en realisatie 487 nul-op-de-meterwoningen Geerpark (Vlijmen)

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling