Antoon Vorstenbosch (Boxtel)

Antoon huurt een appartement aan Burgakker in Boxtel. Hier realiseerden we projectmatig onderhoud en energiebesparende maatregelen in opdracht van woonstichting JOOST.

"Tijdens een grote renovatie zoek je elkaar als buren sneller op"

“Het was interessant om te zien hoe die timmermannen en tegelzetters te werk gingen. Dat had ik nog nooit van dichtbij gezien. Ik vond het contact met die jongens van het bouwbedrijf heel prettig. Als er een probleem was, werd dat snel opgelost en je kon ook leuk met ze ‘buurten’. Er was een modelwoning waar je tijdens de verbouwing naar het toilet kon en mocht douchen. In de keuken werd ook gekookt. We moesten alleen wel even goed met elkaar overleggen wie wanneer ging douchen. Met een intekenlijst was dat zo geregeld.”

Ik wil hier niet meer weg

“Door zo’n renovatie zoek je elkaar als buren sneller op. Hoewel mijn buurvrouw en ik allebei nogal op onszelf zijn, hebben we tijdens de renovatie best weleens samen koffie gedronken. Ik geniet nu echt van mijn ‘nieuwe’ huis. Doordeweeks dan, want in de weekenden ben ik bij mijn vriendin in Rosmalen. Anderhalf jaar geleden vond zij mij, nadat we elkaar veertig jaar uit het oog waren verloren. Maar ik ben dan toch ook wel weer blij om thuis in Boxtel te zijn, zeker nu alles weer zo mooi is. Ik wil hier echt niet meer weg.”

Lees hier meer over het project

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling