Geweldig wonen in Boxtel

Groots onderhoud: grootse communicatie

33 huurappartementen Burgakker

duurzaam
renovatie
Activiteit
corporaties
segment
Energetisch renoveren
innovaties

Buiten- en binnenonderhoud aan 33 appartementen en gemeenschappelijke ruimtes, inclusief energetische maatregelen. De appartementen zijn van label B/C opgeplust naar label A. Ook de individuele huurderskeuzegesprekken en complete bewonerscommunicatie en -begeleiding behoorde tot de opdracht. Daarnaast hebben we pro-actief ingezet op omgevingscommunicatie.

Buitenwerkzaamheden: reinigen metselwerk en herstellen voegwerk, vervangen regenpijpen en goten, vervanging bitmumineuze dakbedekking hoofddak, isolatie loggia vloeren, schilderen balkonvloeren en hekwerkenpanelen en vervangen van de privacyschermen, vervangen deurkozijnen en draairamen, HR++  isolatieglas, buitenschilderwerk en diverse aanpassingen zodat de woningen voldoen aan PKVW.

Binnenwerkzaamheden: verbetering badkamer, keuken en toilet, vervanging mechanische ventilatie, verwijderen asbesthoudende panelen CV-ruimte, opfrisbeurt trappenhal (schilderwerk, overzetplint en nieuwe plafondplaten).

Bewonerscommunicatie en -begeleiding: we hebben bewoners persoonlijk en gezamenlijk geïnformeerd om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op de werkzaamheden. Hierbij hebben we diverse communicatiemiddelen ingezet, onder andere: bewonersinformatieboekjes, een buurtinloopmiddag in de modelwoning en een dagplanning. Ook omwonenden hebben we steeds goed geïnformeerd tijdens het project. De modelwoning speelde een centrale rol: hier hadden de bewoners tijdens de werkzaamheden een rustpunt waar ze zich even konden terugtrekken, douchen of eventueel koken. De modelwoning was voorzien van internetaansluiting, meubels, TV en toilet.

Projectinformatie

Locatie: Burgakker 54, Boxtel
Opdrachtgever: Woonstichting JOOST, Boxtel
Periode van uitvoering: 2016 - 2017

"Tijdens een grote renovatie zoek je elkaar als buren sneller op"

Antoon Vorstenbosch

Lees het verhaal

Gerelateerde projecten:

 

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling