25 februari 2019

Boorwerkzaamheden nieuwbouwproject Rietland in Beek en Donk gestart

Op wooneiland Rietland in nieuwbouwwijk Beekse Akkers in Beek en Donk zijn deze week de eerste boringen gedaan voor de installaties van de woningen die de komende maanden op het eiland gebouwd worden. De boringen zijn voorbereidende werkzaamheden, zodat de bouw van de woningen na de carnaval echt kan beginnen. Voor het eiland ontwikkelden we zes gelijkvloerse patiowoningen. Begin maart starten we met de bouw, die naar verwachting eind 2019 klaar is. De woningen zijn allemaal verkocht.

Klaar voor de toekomst: gelijkvloers en gasloos

De woningen zijn gelijkvloers. Dat betekent dat ook de slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn. Hierdoor zijn de woningen bij uitstek geschikt voor 55-plussers. Zo zijn de toekomstige bewoners klaar voor de toekomst. De woningen zelf zijn dat ook, doordat ze gebouwd worden zonder gasaansluiting.

Avontuurlijk wonen op je eigen eiland

Op het wooneiland worden zes woningen gebouwd in twee typen: dwarskap en langskap. Dit zorgt voor een divers straatbeeld. Met de witte gevels en antraciete daken, krijgen de woningen een statige maar toch eigentijdse uitstraling. De achtertuin van alle woningen ligt direct aan het water.

Meer weten over het project? Bekijk dan hier de projectwebsite.