PLUS-OP-DE-METER

2024 - Helmond Meer info

Ga verder sessie Versneld Binnenstedelijk Ontwikkelen

Deze Ga Verder Sessie in het voorjaar van 2023 staat in het teken van Versneld Binnenstedelijk Ontwikkelen: hoe pakken we dat aan?

Tijdens een Ga Verder Sessie loop je letterlijk van beleid naar een project. Welke stappen hebben we samen met alle betrokkenen gezet? Wat leren we daarvan voor de toekomst? Je bent van harte welkom om kennis en inzichten op te doen.

Brabantse agenda wonen versneld uitvoeren

De komende tien jaar zijn in Noord-Brabant minimaal 120.000 nieuwe woningen nodig. Een stevige opgave. Volgens gedeputeerde Erik Ronnes en René Beks moeten partijen nu samen optrekken om de Brabantse Agenda Wonen versneld uit te voeren. “Samenwerking tussen corporaties, gemeenten en marktpartijen: daar ligt de sleutel tot succes.”

Een groeiende bevolking, kleinere huishoudens, ouderen die langer zelfstandig wonen, immigratie en de kredietcrisis: dat zijn de belangrijkste oorzaken van het woningtekort. “Op basis van de laatste prognoses zijn er in onze provincie per jaar minimaal 12.000 woningen nodig om in 2030 de achterstand ingelopen te hebben”, zegt gedeputeerde Erik Ronnes. “Liefst zie ik het komende jaar zelfs 14.000 nieuwe woningen gebouwd worden. Een belangrijk aandachtspunt daarbij is betaalbaarheid. Op dit gebied moeten we in ons land echt stappen zetten, anders krijg je een tweedeling in de maatschappij.”

Lees verder

Trek je laarzen aan!

Laat je inspireren om verder te gaan

Straks een uitnodiging ontvangen voor deze Ga Verder Sessie? Of nu al meer weten?
Mail of bel dan naar Marion Huijbregts:
(0413) 26 48 33 –  m.huijbregts@hendrikscoppelmans.nl

Deze Ga Verder Sessie is bedoeld voor corporaties en gemeenten die actief zijn in de regio Brabant/Zuid-Gelderland. Deelname is kosteloos.

Gedeputeerde Erik Ronnes en René Beks in Cuijk

Meer weten? Neem contact op!

Rene Beks - Hendriks Coppelmans
René Beks
Directeur Ontwikkeling & Innovatie
T: (0413) 26 48 33
"Zullen we samen wonen geweldig maken?"
Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling