Renovatie & Onderhoud

Transformatie eengezinswoningen naar meergeneratiewoningen Europastraat  Plaats

 • Deurne

  Opdrachtgever

 • Bergopwaarts, Deurne

  Architect

 • Vissers & Roelands architecten & ingenieurs, Eindhoven

  Aanneemsom/omzet

 • €482.000,-

  Periode van uitvoer

 • 2014 - 2014

Bijzonderheden

Drie bestaande jaren 60 rijwoningen zijn gesplitst in zes kleinere wooneenheden, een innovatieve transformatie als antwoord op demografische ontwikkelingen en de veranderende behoefte in de woningvoorraad. Op langere termijn heeft Bergopwaarts een tekort aan woningen voor kleine huishoudens (ca. 1.000) en een overschot aan grote eengezinswoningen (ca 1.000). Deze transformatie is een pilot, die als succesvol ervaren is.
De drie grote eengezinswoningen zijn horizontaal gesplitst, drastisch gerenoveerd en getransformeerd naar een zestal woningen in twee verschillende typen: grondgebonden seniorenwoningen en starterswoningen op de verdieping. Ook werd een flinke energetische verbetering behaald, van energielabel E naar B.
Hendriks Coppelmans heeft deze transformatie in ketensamenwerking samen met opdrachtgever en architect uitgedacht en voorbereid.  Een heldere analyse in de ontwerpfase werd vertaald naar een haalbare en toekomstbestendige businesscase, zowel demografisch, bouwkundig als financieel.

Een uitgebreidere beschrijving van dit project vind u hier.