9 april 2014

Zorgwoningen in Grave uitgevoerd in 3D BIM

Terug

Voor Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen ontwikkelt en bouwt Hendriks Coppelmans 24 zorgwoningen. De woningen, die gerealiseerd worden op het voormalige instellingsterrein in Grave, worden volledig uitgevoerd in 3D BIM. Hendriks Coppelmans bouwt steeds meer projecten met behulp van deze bouwinformatietool. Werkvoorbereider Tommy van Pinxteren, betrokken bij het project in Grave, legt uit waarom.

Gebouw komt in vroeg stadium tot leven

“BIM is een bouwinformatietool bestaande uit een 3D-model, een gekoppelde database en tekeningen. Het zorgt vooral voor meer efficiency”, stelt Tommy. “Voor een optimaal resultaat werken bij het project ook al onze onderaannemers in dit systeem. Zo weten we zeker dat ieders product is afgestemd op het model. Conflicten en knelpunten zijn meteen zichtbaar en kun je dus direct oplossen. Dat voorkomt tijdverlies en faalkosten tijdens de uitvoering. Een ander voordeel is dat het gebouw al in een vroeg stadium tot leven komt. Dat is vooral prettig voor onze opdrachtgever Visio, die hierdoor in het voortraject makkelijker de juiste inrichtingskeuzes kan maken.”

Grote stappen

Hendriks Coppelmans investeert flink in kennis en kunde en maakt grote stappen, al liggen er sectorbreed nog wel veel uitdagingen, bijvoorbeeld juridisch en organisatorisch. “Het is een geweldig hulpmiddel voor betere samenwerking”, merkt Tommy. “Daarom krijgt het bij ons volop aandacht!”

BIM-partners

Onze BIM-partners bij het zorgwoningproject in Grave zijn:  Quadrant Architecten uit Zevenbergen; Adviesbureau Bekendam uit Rosmalen; W-installateur:Verstappen-Van Amelsvoort BV uit Nuland en E-installateur: L. Bras & Zonen uit Oss.

BIM is veel meer dan software. Lees meer over onze visie en andere BIM-projecten.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling