16 juni 2020

Woonbedrijf en Hendriks Coppelmans realiseren 44 huurappartementen voor starters

Terug

Hendriks Coppelmans Bouwgroep en Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, hebben overeenstemming bereikt over de realisatie van 44 sociale huurappartementen. Die komen op de hoek van de Kerkstraat Zuid en het Beugelsplein in Helmond. Het gaat om sociale huurappartementen voor 1 of 2 personen. Naar verwachting kan de bouw begin 2021 starten. Als alles volgens planning verloopt zijn de woningen begin 2022 klaar.

Zowel Woonbedrijf als Hendriks Coppelmans vinden het belangrijk dat de woningen betaalbaar zijn. De huurprijs (zonder servicekosten inclusief parkeerplaats) is minder dan €619,00 per maand, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk. Paul Terwisscha – van Scheltinga, directeur Woonbedrijf: “Woonbedrijf realiseert aan het Beugelsplein goede, betaalbare huurwoningen in het hart van Helmond. Deze woningen zullen zeker bij starters goed in de smaak vallen. Met dit appartementengebouw maken we dit deel van centrum weer levendig.”

Compact appartement dichtbij alle voorzieningen

De ligging in de Helmondse binnenstad is natuurlijk uitstekend; dichtbij winkels, restaurants en cafés, station en theater. Het woongebouw telt straks 4 woonlagen met elk 11 appartementen in 3 verschillende typen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer, een compacte keuken, woonkamer, badkamer en installatieruimte. Ze hebben vanzelfsprekend gasloze installaties en energielabel A+. De appartementen op begane grond hebben een klein terras dat uitkomt op het binnenterrein. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een zogenaamd Frans balkon.

Op het binnenterrein komen de parkeerplaatsen, voor elk appartement 1, de fietsenberging en een containerruimte. Het binnenterrein is via een onderdoorgang met slagboom aan de Zuid Koninginnewal te bereiken. Aan de oostkant van het binnenterrein realiseert Hendriks Coppelmans vier stadsvilla’s (koop).

Voorbereidingen voor de bouw

Voordat de bouw van de woningen start, moet er nog heel wat gebeuren. Op de bouwlocatie staan nu nog de voormalige garage van Van der Meulen en bijbehorende showroom. Deze worden de komende weken leeggehaald en het asbest verwijderd. Vervolgens wordt het gebouw gesloopt en de bodem gereinigd. Daarna maakt Hendriks Coppelmans het terrein klaar voor de bouw van de nieuwe appartementen en stadsvilla’s. René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie Hendriks Coppelmans: “Ik ben trots dat het is gelukt om onze grondpositie in te zetten voor de sociale woningbouw. We zijn blij dat Woonbedrijf wil investeren op deze centrumlocatie in Helmond en dat de schop nu eindelijk in de grond kan.”

Ook wethouder Gaby van den Waardenburg is verheugd te zien dat de bouw binnen afzienbare tijd gaat starten. “Al lange tijd zijn er plannen om aan het Beugelsplein appartementen te realiseren. Gelukkig is er nu groen licht, gaat de schop in de grond en krijgt deze centrumplek een mooie invulling. Het beloven duurzame en betaalbare woningen te worden en zijn daarmee een aanwinst voor Helmond.”

Woonbedrijf en Helmond

In Helmond heeft Woonbedrijf in 2019 52 huurwoningen opgeleverd in de Heistraat (Hei Wonen) en in april 2020 31 huurwoningen aan het Judith Leysterplein. Ondertussen is Woonbedrijf ook 76 appartementen op Suytkade aan het bouwen; Spinnerswal en Weversdok. Verder zijn we met de toekomstige bewoners de plannen voor circa 85 huurappartementen aan Oostende aan het uitwerken (OnsOostende).

Hendriks Coppelmans en Helmond

Naast het project aan het Beugelsplein is Hendriks Coppelmans ook actief op Brainport Smart District in Helmond. In deze ‘slimste wijk van de wereld’ ontwikkelen en bouwen zij 140 Plus-op-de-Meter-woningen. Deze woningen wekken meer energie op dan nodig is voor wonen. Een belangrijk onderdeel van dit concept is dat overtollige energie wordt opgeslagen in de wijk en kan worden gedeeld met andere bewoners.

Impressie startersappartementen Beugelsplein

Schets stadsvilla's Zuid-Koninginnewal

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling