5 februari 2021

Wijziging in directie

Terug

Hendriks Coppelmans (Uden) maakt sinds juni 2020 deel uit van Hendriks Bouw en Ontwikkeling (Oss). Per 1 maart 2021 zal Bart Hendriks terugtreden als algemeen directeur van Hendriks Coppelmans en een nieuwe rol innemen, als adviseur voor strategische vraagstukken binnen Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Dit is een logische stap in het bereiken van synergie tussen de bedrijven.

Samenstelling directie en MT

Vincent Hendriks zal per 1 maart 2021 verantwoordelijk worden voor Hendriks Coppelmans, als uitbreiding van zijn verantwoordelijkheid en taken voor Hendriks Bouwbedrijf. De rol van voorzitter MT van Hendriks Coppelmans zal worden overgedragen aan Wim van Wanrooij (directeur strategie van Hendriks Bouw en Ontwikkeling). René Beks en Cas Stuut blijven directeur bij Hendriks Coppelmans en ook het MT blijft verder ongewijzigd.

Samen sterker

In de afgelopen maanden werd onderzocht waar en hoe beide organisaties elkaar kunnen versterken. Het optimaliseren van vastgoeddiensten aan opdrachtgevers vormt de drijfveer voor verdere intensivering van de samenwerking tussen beide bedrijven. In meerdere trajecten wordt expertise gedeeld en mankracht gebundeld. Er is een flexibele pool van medewerkers opgezet voor ‘onderhoud en beheer’. Ook wordt regelmatig samengewerkt in commerciële trajecten, als de opdrachtgever een pakket van integrale vastgoeddiensten vraagt. Vincent Hendriks voegt hieraan toe: “Samen sterker” betekent voor ons dat we kansen willen benutten om innovatieve bouw- en ontwikkelconcepten te leveren, inclusief vernieuwende, duurzame energietoepassingen. Daarin versterken onze bedrijven elkaar en worden bestaande posities bestendigd. Duidelijk is dat de synergie tussen beide bedrijven meer mogelijkheden biedt op het gebied van betaalbaar, slim en vernieuwend ontwikkelen, bouwen en onderhouden”.

Hendriks Bouw en Ontwikkeling omvat de werkmaatschappijen Hendriks Bouwbedrijf, Hendriks Coppelmans, Hendriks Onderhoud en Beheer, Hendriks Projectontwikkeling en Schrijvers Technische Installaties. Als regionaal opererend familiebedrijf is Hendriks, met een historie van bijna 100 jaar, een begrip in Midden- en Zuid-Nederland. Van ontwikkeling, nieuwbouw, utiliteitsbouw, transformatie en onderhoud & beheer tot aan duurzame oplossingen voor E&W-installatie. De kracht van de groep is dat integrale vastgoeddiensten worden geboden. Innoveren staat hierbij steeds centraal; door verder te gaan in de toepassing van nieuwe technieken voor duurzaam bouwen, procesaansturing en energieopwekking. 

v.l.n.r.: Bart Hendriks, Wim van Wanrooij en Vincent Hendriks

v.l.n.r.: Bart Hendriks, Wim van Wanrooij en Vincent Hendriks

Bart draagt de MT-voorzittershamer over aan Wim van Wanrooij (directeur Strategie van Hendriks Bouw en Ontwikkeling)

Bart draagt de MT-voorzittershamer over aan Wim van Wanrooij (directeur Strategie van Hendriks Bouw en Ontwikkeling)

Dircetiewisseling bij Hendriks Coppelmans

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling