14 juni 2014

Wethouder helpt mee bij bouw huurwoningen De Donk2

Terug

Wethouder Ted van de Loo stak maandag 23 juni de handen uit de mouwen en hielp mee bij de bouw van negen huurwoningen in de Boekelse uitbreidingswijk De Donk2. Met behulp van een klein kraantje hees hij het eerste blok kalkzandsteen in een van de binnenwanden. Met deze symbolische handeling markeerde de wethouder de start van een huurwoningplan dat bestemd is voor de lagere middeninkomens. Deze vallen in Boekel, net als in veel andere Nederlandse gemeenten, tussen wal en schip.

Huurwoning voor lagere middeninkomens

Het nieuwbouwplan aan Boekweit is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Boekel en Hendriks Coppelmans Bouwgroep. Begin februari is de overeenkomst hiervoor getekend en nu, drie maanden later, is er al volop actie op het bouwterrein. De woningen zijn bij uitstek geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en een koopwoning niet kunnen financieren. Deze groep groeit. Corporaties mogen door aangescherpte regelgeving nog maar een klein percentage woningen verhuren aan inkomens boven de € 34.000,- bruto per jaar. Met een inkomen beneden de € 45.000,- is het echter ook lastig om zelf een woning te kopen. Een belegger gaat de huurwoningen in de Donk 2 verhuren. De huurprijs ligt net boven de huursubsidiegrens.

Rond jaarwisseling klaar

Het nieuwbouwplan bestaat uit zeven tussenwoningen en twee hoekwoningen. De woningen hebben twee slaapkamers, een zolderverdieping en een berging in de tuin. De woningen zijn ontwikkeld door Hendriks Coppelmans Ontwikkeling op basis van het conceptBudgetRijwoning® en ontworpen door Bulkens Architecten uit Molenhoek. Hendriks Coppelmans bouwt de woningen. De oplevering staat gepland rond de jaarwisseling. De verhuur van de woningen gaat via Van Helvoort Makelaardij in Boekel.

Bouwstart Boekelse Brink

In de wijk De Donk realiseert Hendriks Coppelmans ook betaalbare vrijstaande woningen (aan Wollegras en Veenpluis). Ook de bouw van dit project ‘Boekelse Brink’ gaat binnenkort van start. Er zijn nog enkele woningen te koop. De woningen zijn sinds kort ook in een witte uitvoering verkrijgbaar. De v.o.n.-prijs bedraagt € 214.000,- (casco € 190.000,-). Voor meer informatie: www.boekelsebrink.nl.

Huurwoningen De Donk Boekel

Huurwoningen De Donk Boekel

Huurwoningen De Donk Boekel

Huurwoningen De Donk Boekel

Huurwoningen De Donk Boekel

Huurwoningen De Donk Boekel

Huurwoningen De Donk Boekel

Huurwoningen De Donk Boekel

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling