8 juni 2015

Vlag in top bij luxe huurpatio’s ‘voor nazomer, herfst en winter’

Terug

Recht tegenover woon-zorgcentrum De Beemden in Sint-Michielsgestel, bouwt Hendriks Coppelmans twaalf luxe patiowoningen in opdracht van Zorggroep Elde. Op vrijdag 5 juni bereikte de bouw het hoogste punt en dat werd gevierd samen met de toekomstige huurders. Het echtpaar Schreuder  kreeg de eer de vlag in top te hijsen. In de levensloopbestendige huurwoningen kunnen senioren langer thuis wonen, met alle zorg- en welzijnsdiensten in de directe omgeving. Extra bijzonder is de uitgebreide keuzevrijheid voor elke huurder. “Deze woningen zijn ideaal voor een brede doelgroep: van zestigplussers die in blakende gezondheid verkeren tot senioren die intensieve thuiszorg nodig hebben”, vertelt Mario Knoops, locatiedirecteur van woon-zorgcentrum De Beemden. “Daar zijn deze woningen helemaal op ingericht. En met het gezondheidscentrum, de bushalte en het winkelcentrum in de buurt is dit een toplocatie. Niet alleen voor mensen in de herfst en winter van het leven, maar ook voor senioren die van een fraaie nazomer genieten.”

Geen geld van zorg naar stenen

De acht woningen die op deze plek stonden, waren oud en niet meer van deze tijd. Renoveren bleek geen optie, en de woningen werden gesloopt. De nieuwe patiowoningen passen in het dorpsvernieuwingsplan. “Er is flink geïnvesteerd in ruimte en architectonische uitstraling”, aldus Mario Knoops. “Daar hoort een bovenmodale huurprijs bij. Vooraf hebben we ons dan ook de vraag gesteld of daar wel een markt voor is. Want als zorgaanbieder willen wij geen geld van zorg naar stenen brengen. Nog voor de bouw van start ging, waren de twaalf patiowoningen allemaal verhuurd aan inwoners van deze gemeente.”

Denken in pluspakketten

De belangstelling voor het nieuwe plan werd nog eens versterkt door de persoonlijke wensen die elke huurder mocht inbrengen. “Zo’n ruime keuzevrijheid zie je maar zelden in de huurdersmarkt”, weet Ron Cornelissen, kopers- en huurdersbegeleider bij Hendriks Coppelmans. “Wil je een luxere keuken of een andere invulling van de bovenverdieping? In dit project kan dat.” De huurder investeert zelf in de meerkosten. “Dit past helemaal bij onze mensgerichte houding in de zorg”, vult Mario Knoops aan. “Wil je iets extra’s? Dan krijg je dat. Denken in pluspakketten vinden wij belangrijk. Die visie zie je ook terug in deze woningen.”

Keuzetraject en huurdersbegeleiding

Hoewel er veel te kiezen valt, zijn er ook grenzen aan wat kan en mag. “Hiermee borgen we voor een belangrijk deel dat de woning ook aansluit op de wensen van de volgende huurder”, aldus Mario Knoops. “Daarin heeft Hendriks Coppelmans ons de weg gewezen. Ron hielp ons de juiste kaders te scheppen. Achteraf gezien waren we dit keuzetraject graag eerder samen ingegaan.” Daar sluit Ron Cornelissen zich bij aan. “Omdat we pas later bij dit project werden betrokken, moesten we een inhaalslag maken. Samen met Zorggroep Elde hebben we de keuzelijsten samengesteld en een informatiemiddag georganiseerd voor de huurders. In het algemeen geldt: hoe eerder we betrokken zijn, hoe beter. Dan kunnen we optimaal inspelen op de wensen en belangen van huurders en opdrachtgever.”

Hoogste punt bereikt!

Hoogste punt bereikt!

De heer en mevrouw Schreuder hijsen de vlag in top

De heer en mevrouw Schreuder hijsen de vlag in top

Hoogste punt is bereikt!

Hoogste punt is bereikt!

De patiowoningen liggen tegenover woonzorgcentrum De Beemden

De patiowoningen liggen tegenover woonzorgcentrum De Beemden

Uitvoerder Rob van den Boer ontvangt het vlaggengeld uit handen van Mario Knoops van Zorggroep Elde

Uitvoerder Rob van den Boer ontvangt het vlaggengeld uit handen van Mario Knoops van Zorggroep Elde

Vanachter de bouwhekken volgen de bewoners de bouw en vandaag het hijsen van de vlag

Vanachter de bouwhekken volgen de bewoners de bouw en vandaag het hijsen van de vlag

Bouwbord

Bouwbord

Hendriks Coppelmans verzorgt de huurdersbegeleiding

Hendriks Coppelmans verzorgt de huurdersbegeleiding

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling