13 mei 2013

Verkoop ecologische woningen ‘Droogsehof’ van start

Terug

In opdracht van initiatiefnemer Cavera BV gaat Hendriks Coppelmans 20 ecologische woningen in Malden bouwen. De verkoop van deze bijzondere vrije sectorwoningen gaat op zaterdag 18 mei van start. Belangstellenden zijn van 11.00-13.00 uur welkom bij makelaar Hestia in Malden (Rijksweg 66). Het nieuwbouwplan ‘Droogsehof’ heeft een vergaand ecologisch karakter. Dat komt onder andere tot uitdrukking in de landschappelijke ligging aan de rand van Malden, de lage milieubelasting van de woningen, de gekozen bouwtechniek en het gebruik van duurzame materialen, zoals FSC-hout. Ook worden vernieuwende energieconcepten toegepast. De woningen, die ontworpen zijn door Consort Architect uit Rotterdam, zijn door het gebruik van houtconstructies ‘ademend’, wat zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

Zeldzame plek tussen Nijmegen en Malden

De Droogsehof is een bijzonder nieuw wijkje aan het buitengebied tussen Nijmegen en Malden. Op vijf minuten wandelen van de bossen van Heumensoord, waar stilte nog gewoon is en de seizoenen leven. Een zeldzaam mooie plek om te wonen. De woningen worden gebouwd aan een gemeenschappelijk terrein met eigen toegangsweg op ruime afstand van de Droogsestraat. Er zijn drie typen, in uiteenlopende prijsklassen en voor verschillend samengestelde huishoudens. Alleen wonend of samen, met of zonder kinderen, op zoek naar een eerste koopwoning of reeds gevorderd op de woningmarkt: voor iedereen is er een plek.

Bron van energie

Groen wonen is onlosmakelijk verbonden met comfort, gezond leven, slimmer energiegebruik en zorg voor het leefmilieu. De initiator van het project, Willem Ebben, verwacht dat De Droogsehof het nieuwe wonen gaat bepalen. De woningen zijn voorzien van de innovatie voorzieningen op het gebied van duurzaam, energiezuinig én gezond wonen. De huizen worden gebouwd met natuurlijke materialen en zijn naast hoogpresterende muur-, dak- en raamisolatie standaard voorzien van zonnepanelen, energiezuinige installaties en groendaken. Gezond gebouwd om vrij in te ademen en bron van energie: de huizen in de Droogsehof zijn klaar voor de toekomst!

Bouwteampartner

Initiatiefnemer Cavera koos voor een bouwteamovereenkomst met Hendriks Coppelmans op grond van onze kennis en ervaring met prefab houtconstructies, duurzaam bouwen en het meedenken in kostenrisico’s bij de verdere planontwikkeling. Ook onze duurzame bedrijfsfilosofie speelde een belangrijke rol.

Voor meer informatie: kijk op www.droogsehof.nl of neem contact om met makelaar Hestia via 024 – 360 45 55 / www.hestia.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling