24 september 2018

Trede 2 Prestatieladder Socialer Ondernemen behaald

Terug

Op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO zijn we twee treden gestegen. Vorig jaar bereikten we al de aspirant-status en na de meest recente beoordeling behaalden we het certificaat voor trede 2. Dit betekent dat onze organisatie aantoonbaar goed presteert op het gebied van sociaal ondernemen en belangrijke stappen zet naar inclusief werkgeverschap.

“Al sinds 2012 beschikken we over ons mvo-certificaat, met social return als een van de onderdelen”, vertelt Oltjan Akkerman, hoofd afdeling P&O. “Een scherp oog voor de maatschappij en de wereld om ons heen zit diepgeworteld in onze genen. We kiezen voor duurzame oplossingen en groen ondernemen, en grijpen de kansen aan om werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) past dus naadloos in ons mvo-beleid.”

Wisselwerking met PSO-partijen

De PSO draagt ook bij aan onze bedrijfsvoering. Oltjan: “Dankzij ons certificaat hoeven we collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt niet per se op specifieke bouwprojecten in te passen. We hebben ook op andere plaatsen binnen ons bedrijf functies die vaak passender zijn en meer toekomstperspectief bieden. Bovendien stimuleert PSO de samenwerking met partners die eveneens gecertificeerd zijn.” Ondanks de voordelen plaatst Oltjan wel een kanttekening. “Er is enige sprake van verdringing. Voorheen was onze werf bijvoorbeeld de ideale plek om arbeidsongeschikte medewerkers te laten re-integreren. Die plaatsen zijn nu vergeven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daardoor is het lastiger om werknemers na ziekte binnen de eigen organisatie weer te laten wennen aan de stap naar de bouwplaats. We moeten met z’n allen zorgen dat deze doelgroep niet tussen wal en schip raakt. Ook dat past bij sociaal ondernemen.”

In de TDBD-krant van IBN stond begin dit jaar het persoonlijke verhaal van Niels Janssen. Over hoe hij na een moeilijke periode in zijn leven bij Hendriks Coppelmans een nieuwe kans kreeg en zijn plekje vond. Lees het verhaal van Niels hier.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling