5 oktober 2021

Strategische samenwerking met Woonstichting JOOST: samen zoeken naar bouwlocaties

Terug

Woonstichting JOOST en Hendriks Coppelmans gaan samen actief op zoek naar geschikte bouwlocaties voor sociale woningbouw. Volgens directeur-bestuurder Rob Dekker is het tekort aan betaalbare bouwlocaties een van de grootste knelpunten bij het bouwen van nieuwe huurwoningen. “We moeten met een frisse blik kijken naar mogelijkheden in ons werkgebied en daar kunnen we de expertise en creativiteit van een ontwikkelende bouwer heel goed bij gebruiken.” De intentieovereenkomst die vandaag gesloten werd, is gericht op het vinden van woningbouwlocaties in Boxtel, St. Michielsgestel (Den Dungen, Berlicum) en Den Bosch (Hintham, Rosmalen).

Hoe komen we snel aan meer betaalbare huurwoningen? Het houdt Rob Dekker dagelijks bezig. Met stip op 1 op het to-do lijstje staat de zoektocht naar geschikte plekken, zowel in- als uitbreidingslocaties. Maar hoe vind je die? Dekker ziet mogelijkheden in de samenwerking tussen corporaties, gemeenten en marktpartijen: “Hendriks Coppelmans gaat voor ons intensief speuren naar kansen. Kansen die we nu simpelweg niet zien of die voortijdig aan onze neus voorbij gaan.”

Samen de wooncrisis te lijf

René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans, is met zijn bedrijf goed thuis in de sociale sector en wil graag investeren om samen met corporaties de wooncrisis te lijf te gaan. “Betaalbaarheid daar kunnen we met bijvoorbeeld conceptwoningen en prefab bouwen echt wel wat aan doen, maar dan moet er wel grond zijn om op te bouwen. Samen zie je sneller waar kansen liggen. Dat betekent van onze kant ook dat we heel creatief kijken: vastgoed dat leegstaat, oude sporthallen, schoolgebouwen, plekken die een woonfunctie kunnen krijgen, zoals onbenutte parkeerplaatsen. We kijken binnenstedelijk in de kernen maar ook aan de randen. En zien we iets interessants, dan pakken we dat met de mensen van JOOST snel op. Eventueel betrekken we de gemeente of een derde partij erbij.”

Ook andere woningcorporaties in de regio zien heil in strategische allianties. Zo werkt Hendriks Coppelmans al op een soortgelijke manier samen met Woonmeij (Gemeente Meierijstad) en Compaen (Helmond, Mierlo, Geldrop).


Meer weten?
Neem dan contact op met René Beks: 0413 264833 / rene.beks@hendrikscoppelmans.nl

Rob Dekker (rechts) en René Beks bekrachtigen de samenwerking.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling