6 november 2015

Sleutel voor bewoners huurpatio’s Zorggroep Elde

Terug

De twaalf  huurpatio’s die Hendriks Coppelmans in St. Michielsgestel realiseerde voor Zorggroep Elde zijn opgeleverd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 4 november ontvingen de bewoners hun sleutel uit handen van burgemeester Jan Pommer. De bewoners zijn dik tevreden met hun nieuwe woning. Het resultaat is dan ook prachtig. De nieuwe patiowoningen passen perfect in het dorpsvernieuwingsplan. Er is door Zorggroep Elde flink geïnvesteerd in ruimte en architectonische uitstraling. De bijbehorende bovenmodale huurprijs bleek geen probleem. Er was volop animo binnen de gemeentegrenzen en nog voordat de bouw van start ging waren alle twaalf patiowoningen verhuurd. Dat was belangrijk want als zorgaanbieder wilde Zorggroep Elde geen geld van zorg naar stenen brengen.

Keuzetraject en huurdersbegeleiding

De woningen liggen recht tegenover woon-zorgcentrum De Beemden. In de levensloopbestendige huurwoningen kunnen senioren langer thuis wonen, met alle zorg- en welzijnsdiensten in de directe omgeving. Extra bijzonder is de uitgebreide keuzevrijheid voor elke huurder. Hendriks Coppelmans begeleidde dit traject. Een luxere keuken of een andere invulling van de bovenverdieping? In dit project kon dat. De huurder investeerde zelf in de meerkosten. “Dit past helemaal bij onze mensgerichte houding in de zorg”, legt Mario Knoops van Zorggroep Elde uit “Wil je iets extra’s? Dan krijg je dat. Denken in pluspakketten vinden wij belangrijk. Die visie zie je ook terug in deze woningen.”
Hoewel er veel te kiezen valt, zijn er ook grenzen aan wat kan en mag. “Hiermee borgen we voor een belangrijk deel dat de woning ook aansluit op de wensen van de volgende huurder”, aldus Mario Knoops. “Daarin heeft Hendriks Coppelmans ons de weg gewezen. Samen hebben we de keuzelijsten samengesteld en een informatiemiddag georganiseerd voor de huurders.”

Sleutel huurpatiowoningen St. Michielsgestel

Sleutel huurpatiowoningen St. Michielsgestel

Sleutel huurpatiowoningen St. Michielsgestel

Sleutel huurpatiowoningen St. Michielsgestel

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling