11 april 2014

Serviceteam zet digitale stap vooruit

Terug

Vanuit vestigingen in Uden, Schijndel en Heijen verzorgt het Serviceteam van Hendriks Coppelmans 24 uur per dag het klachten- en mutatieonderhoud voor verschillende woningcorporaties en zorgorganisaties. Deze service verloopt sinds begin dit jaar nog sneller en efficiënter dankzij een digitaliseringsslag in de servicebus.

Tablet

Waar de Serviceteammedewerkers voorheen elke ochtend werkbonnen overhandigd kregen van de uitvoerder, ontvangen zij de planning nu direct digitaal op hun tablet. “Zo kunnen ze voortaan rechtstreeks naar de klant”, vertelt Pieter Driessen, verantwoordelijk voor de Serviceteams. “En is de klus afgerond? Dan registreren ze de gewerkte uren en de gebruikte materialen direct op de tablet. Ook onze vaste partners werken op deze manier.”

Minder faalkosten

De uitvoerder kan nu op elk moment van de dag de status van een klus inzien, en daar met zijn planning direct op inspelen. “Superefficiënt”, stelt Pieter. “Dankzij de digitalisering gaat onze handelingssnelheid omhoog en verminderen we faalkosten. Uiteraard profiteren ook onze opdrachtgevers hiervan. We kunnen nog sneller service verlenen tegen lagere kosten.”

‘Digitale bouwvakker’

“De stap naar een ‘digitale bouwvakker’ is best even wennen”, vertelt Pieter. “Daarom digitaliseren we in fases. De volgende stap is het koppelen van software van woningcorporaties aan ons eigen planningsprogramma. Later wordt dit volledig geautomatiseerd. Dan kunnen we nog sneller en efficiënter reageren op verzoeken.”

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling