26 april 2023

Samenwerking Casade en Hendriks Coppelmans in Loon op Zand

Terug

Casade en Hendriks Coppelmans gaan opnieuw de samenwerking aan in project SalmRijck. De overeenkomst voor 50 nieuwbouwwoningen in Loon op Zand werd vandaag ondertekend door Roel van Gurp (directeur-bestuurder Casade) en Carl Dolmans. De woningen komen op de hoek van de van Rijckevorselstraat en de van Salm Salmstraat, waar eind vorig jaar 26 verouderde woningen zijn gesloopt. We beginnen deze zomer met de bouw. Naar verwachting worden de nieuwe woningen in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

SalmRijck: woningen en appartementen

Project SalmRijck (een combinatie van beide straatnamen) bestaat uit 19 grondgebonden woningen en 31 appartementen. Het appartementengebouw bestaat uit drie lagen, met een variatie in plattegronden, groottes en huurprijzen van de appartementen. De grondgebonden woningen zijn gelijkvloers, waardoor ze geschikt zijn voor langer zelfstandig wonen. Ze hebben dan ook een slaapkamer en badkamer op de begane grond, en een extra slaapkamer op de verdieping.

Energiezuinig en betaalbaar wonen

Zowel Casade als Hendriks Coppelmans hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Alle woningen in het project worden daarom nul-op-de-meter gebouwd, wat betekent dat de woningen zelf net zo veel energie opwekken als ze nodig hebben voor verbruik van de installaties en (gemiddeld) huishoudelijk verbruik. Een bodemwarmtepomp zorgt voor verwarming en warm water en zonnepanelen wekken elektriciteit op. Daarnaast worden de woningen voorzien van goede isolatie en luchtdichtheid. Voor de bewoners betekent het vooral dat ze comfortabel wonen en betaalbare woonlasten hebben.

De woningen worden later dit jaar verhuurd via Woning in Zicht.

ondertekening Salmrijck Loon op Zand

Roel van Gurp (links) en Carl Dolmans ondertekenen de overeenkomst.

Straatbeeld Salmrijck Loon op Zand

Een impressie van de grondgebonden woningen in Salmrijck.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling