30 maart 2023

Roze helmen op de bouwplaats in Boekel

Terug

Girls’ Day is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Nederland om meisjes te inspireren om te kiezen voor een carrière in de techniek, wetenschap en bouw. Tijdens Girls’ Day openen bedrijven en organisaties hun deuren voor meisjes tussen de 10 en 15 jaar oud, zodat ze kunnen kennismaken met de verschillende beroepen en activiteiten die in die sector worden uitgevoerd.

Bezoek aan bouwplaats

Allereerst vertelde trainee Vera welke werkzaamheden zij als uitvoerder in haar takenpakket heeft. Hierna gingen de zes meiden van het Udens College samen met hun docent naar onze bouwplaats in Boekel. Ze kregen een korte rondleiding en leerden hoe ze gereedschap kunnen gebruiken. Ze hebben nu met eigen ogen gezien dat er veel mogelijkheden en kansen zijn in de bouw en dat zij ook succesvol kunnen zijn in deze sector.

Meer vrouwen in de bouw

Het aantal vrouwen dat werkzaam is in de bouwsector stijgt licht. “Binnen Hendriks werken nu 46 vrouwen, dat is ongeveer 15% van ons personeelsbestand. Dit percentage is hoger dan het landelijk gemiddelde en dat vind ik een positieve ontwikkeling. We bieden voldoende mogelijkheden voor nieuwe (vrouwelijke) collega’s. Verdiep je eens in het werken in de bouwsector, het is echt heel leuk en de kansen zijn enorm!” zegt Françoise Brandwagt enthousiast, HR adviseur bij Hendriks Coppelmans.

Girlsday 2023 Girls' Day

Girlsday 2023 Girls' Day

Girlsday 2023 Girls' Day

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling