26 februari 2013

Project Repelakker genomineerd voor regionale DuBo-prijs

Terug

Een bouwproject van Hendriks Coppelmans in Zeeland is genomineerd voor de regionale DuBo-prijs. Het gaat om acht twee-onder-een-kap woningen die ontwikkeld zijn in de wijk Repelakker. De prijs wordt uitgereikt in het kader van het Regionaal Convenant Duurzaam Bouwen. Er zijn zes projecten genomineerd. Het winnende project ontvangt de titel ‘beste DuBo-project 2009-2012’ en krijgt de ‘groene bouwsteen’ als award. De prijswinnaar wordt bekendgemaakt op 27 maart. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook het nieuwe DuBo-convenant getekend.

Lat hoog

Alle woningen die Hendriks Coppelmans in Repelakker heeft ontwikkeld (19 huurwoningen en 32 twee-onder-eenkapwoningen) voldoen aan de duurzaamheidseisen uit het convenant. Bij de genomineerde acht twee-onder-een-kapwoningen type ‘Groenst’ werd de lat nog hoger gelegd. Zij voldoen aan de meest strenge afspraken uit het convenant.  De woningen worden standaard uitgerust met onder andere vloerverwarming, buitenzonwering, een zonneboiler voor warmwatervoorziening en kozijnen met het FSC-keurmerk. Het woningtype is bijna drie keer beter geïsoleerd dan volgens de bouwregelgeving voor nieuwbouwwoningen noodzakelijk is en de bouwmaterialen zijn zorgvuldig gekozen. Het project behaalt dankzij deze maatregelen de vereiste GPR-score van gemiddeld een 7. Een GPR-score komt tot stand door meting op vijf duurzaamheidsindicatoren: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Woningtype ’Groenst’ scoort op alle indicatoren minimaal een 7 oplopend tot een 8,1.

Regionaal Convenant

Het Regionaal Convenant Duurzaam Bouwen is een samenwerking tussen gemeenten, woningcorporaties en bouwbedrijven in de regio Noordoost-Brabant. Deelnemende partijen willen hiermee bereiken dat duurzaamheid in Noordoost Brabant een vanzelfsprekend onderdeel wordt van bouwen en renoveren. Hendriks Coppelmans Bouwgroep was in 2009 de eerste marktpartij die het convenant ondertekende. Het afgesproken duurzaamheidsniveau sluit naadloos aan bij de visie van Hendriks Coppelmans. “Met lagere energiekosten, een aangenamer binnenklimaat en behoud van natuur en milieu draagt het heel nadrukkelijk bij aan ons doel: wonen geweldig maken”, aldus directeur Bart Hendriks.

Zie ook: www.repelakker.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling