15 april 2020

Project afgerond: NOM-woningen in Berkel-Enschot opgeleverd

Terug

In mei 2019 begonnen we in opdracht van woonstichting Tiwos met de bouw van 17 sociale huurwoningen op twee verschillende locaties in Berkel-Enschot. Aan de Kerkstraat realiseerden we een blok van zeven energiezuinige rijwoningen. Dit blok leverden we halverwege februari al op. Aan de Molenstraat bouwden we twee blokken van in totaal tien energiezuinige woningen. Vandaag ontvingen de nieuwe bewoners van deze woningen de sleutel. Daarmee is het project helemaal afgerond.

Betaalbaar en energiezuinig

De woningen zijn ontwikkeld vanuit ons concept BudgetRijwoning®. Het zijn eengezinswoningen met drie slaapkamers en een huurprijs onder de huursubsidiegrens. De woningen zijn nul-op-de-meter gebouwd. De bewoner heeft dus een gunstige huurprijs en een lagere energierekening, waardoor de woonlasten betaalbaar blijven.

Bewonerscommunicatie

Omdat de apparatuur in de woningen voor veel bewoners nieuw is, organiseerde Tiwos verschillende informatieavonden. “Dat wordt gewaardeerd”, aldus Tessa Jansen, woonmakelaar bij Tiwos. “Bewoners vinden het fijn dat we veel aandacht besteden aan de uitleg van de installaties en het gebruik hiervan. Ze willen echt hun best gaan doen om geen extra energiekosten te hebben. De informatiebijeenkomsten hebben er ook voor gezorgd dat bewoners elkaar vooraf al hebben leren kennen. Het is leuk als je al weet wie je nieuwe buren worden.”

Molenstraat

Molenstraat

Molenstraat

Kerkstraat

Kerkstraat

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling