24 januari 2013

Prins Carnaval hijst vlag bij woonzorgcentrum Berlerode

Terug

De bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Berlerode in Berlicum vordert snel. Het hoogste punt is inmiddels bereikt en dat werd op 23 januari samen met de bewoners gevierd. Het hijsen van de vlag werd door Zorgorganisatie Vivent en ontwikkelaar en bouwer Hendriks Coppelmans op een bijzondere manier gestalte gegeven. De aanwezigen werden verrast met een ludiek filmpje waarin te zien is hoe de plaatselijke Prins Carnaval Ad van Schijndel en zijn adjudant Alex van der Burgt de nationale driekleur in top hijsen. Na afloop maakten de hoogheden van ‘Dun Birrekoal’ in polonaise hun entree om deze mijlpaal in carnavaleske sfeer samen met de bewoners en genodigden te vieren.

Eind 2013 gereed

Het nieuwe woonzorgcentrum aan de Sassenheimseweg/Kloosterhof in Berlicum wordt eind 2013 in gebruikgenomen. De nieuwbouw vervangt het huidige gebouw aan de Kerkwijk. Het nieuwe Berlerode wordt een modern woonzorgcentrum met zorgappartementen, multifunctionele ruimtes, dagactiviteiten en verpleeghuisplaatsen. In mei 2012 is de bouw van het complex gestart.
Het gebouw biedt straks ruimte aan vijf groepswoningen met in totaal 40 plaatsen voor verpleeghuiszorg, 26 kleinere zorgappartementen van circa 45 m2 en 25 royalere zorgappartementen van circa 80 m2. Ook komt er in het woonzorgcentrum een restaurant, multifunctionele ruimte, ruimte voor dagactiviteiten, winkeltje, stilteruimte en enkele kantoren. Buiten is er bovendien een terras.

Betrokken partijen

De nieuwbouw komt tot stand door nauwe samenwerking van diverse partijen, verenigd in een stuurgroep. Grondeigenaar Stichting Nieuw Berlerode was in 2005 initiatiefnemer van het plan. Hendriks Coppelmans Bouwgroep heeft het gebouw ontwikkeld en zal dit voor woningbouwvereniging Huis & Erf gaan realiseren inclusief het bouw- en woonrijp maken. Vivent levert de zorg en gaat het gebouw huren.

Het filmpje waarin Prins Ad van Schijndel de vlag hijst is te zien op You Tube.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling