2 april 2013

Overeenkomst voor duurzaam woonzorgproject in Deurne

Terug

Hendriks Coppelmans gaat voor zorgorganisatie ORO uit Helmond een bijzonder project realiseren op de locatie Het Rijtven in Deurne. In dit bosrijke gebied worden duurzame woningen gebouwd voor zestig cliënten van ORO. Het plan bestaat uit vijf woongebouwen en drie dagbestedingsgebouwen. Afgelopen vrijdag werden de overeenkomsten getekend. De bouw gaat nog voor de bouwvak van start. De oplevering van de eerste fase is naar verwachting rond kerst 2013. Fase 2 is omstreeks de bouwvak 2014 gereed.

Uitvoering in houtconstructies

De toekomstige bewoners van de nieuwbouwwoningen zijn jonge mensen met een sterk autistische aandoening. De woon- en dagbestedingsgebouwen worden in een informele setting verspreid in de groene omgeving. Het gehele project streeft naar een hoog duurzaam niveau, waarbij de biodiversiteit en de natuurlijke bewoners in het natuurgebied gerespecteerd worden. Om die reden worden de gebouwen uitgevoerd met behulp van geprefabriceerde houtconstructies.

Volg de glooiingen van het terrein

De woongebouwen worden zo gemaakt dat de onderliggende bosgrond, onderdeel van de ecologische hoofdstructuur, zoveel mogelijk intact blijft. Ieder gebouw heeft een andere peilhoogte zodat het de glooiingen in het terrein volgt. De acht woongebouwen, allen architectonisch familie van elkaar, zijn ontworpen door Oomen Architecten uit Breda.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling