1 september 2020

Ondertekening intentieovereenkomst Maatschappelijk Mooi

Terug

Betaalbare woonruimte, een prettige werkomgeving en het aanbod van verschillende wijkdiensten die samenkomen op één locatie, dat zijn de kerningrediënten van Maatschappelijk Mooi. Een concept van Hendriks Coppelmans, waarmee wonen, werken en (voor elkaar) zorgen met elkaar worden verbonden. De intentieovereenkomst voor dit concept is onlangs ondertekend door gemeente Uden, Area, Laverhof, Connect Wonen, Labyrint Zorg & Werk en Hendriks Coppelmans. Naar verwachting starten dit najaar de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het eerste Maatschappelijk Mooi-project aan de Loopkantstraat in Uden.

In onze samenleving wordt een steeds groter beroep gedaan op de eigen kracht van mensen. Ook als daar een extra zorgvraag bij komt kijken. Door een unieke samenwerking met bovengenoemde partijen hebben we een concept ontwikkeld dat inspeelt op deze ontwikkeling.

Concept voorziet in behoefte

Er is veel vraag naar woonruimte voor jongeren die vanuit begeleid kamerbewoning toe zijn aan meer zelfstandige woonruimte. Maatschappelijk Mooi voorziet in die behoefte. Ook voorziet het in de behoefte voor doorstroomvoorzieningen van jeugd en jongeren vanuit instellingen als La Salle en Herlaarhof. Het gaat bij Maatschappelijk Mooi om meer dan alleen het bieden van een betaalbare woning. Het biedt ook een omgeving die bijdraagt aan de ontwikkeling van deze jongvolwassenen. Het stelt hen in staat, binnen hun vermogen, zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij.

Participatie in de wijk

De wijkfunctie die Maatschappelijk Mooi vervult, zorgt mede voor de kracht van dit concept: participatie staat centraal. Verschillende wijkdiensten krijgen een plekje in de accommodatie. Denk bijvoorbeeld aan een boodschappendienst, kledingherstel en lichte zorg. Zo wordt gelijktijdig invulling gegeven aan de dagbesteding van de jongeren en de verbetering van de leefbaarheid in de wijk. Arbeid wordt zoveel mogelijk in de directe omgeving van de accommodatie georganiseerd.

Eerste project in de startblokken

Aan de Loopkantstraat in Uden, tegenover autobedrijf Verstegen, bouwen we voor Area een appartementengebouw met 39 appartementen. 15 van deze appartementen worden straks verhuurd aan cliënten van Connect Wonen. Labyrint Zorg & Werk biedt begeleiding aan bewoners in het pand. Samen met Laverhof en bedrijven in de omgeving wordt een zinvolle daginvulling van de bewoners uitgewerkt.

Ondertekenmoment in beeld

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling