28 augustus 2020

Nieuwe warme jas voor 49 woningen Oudheusden

Terug

Na de bouwvak zijn we in opdracht van wooncorporatie Woonveste uit Drunen gestart met planmatig onderhoud van 49 huurwoningen in Oudheusden. Gevel en dak krijgen een nieuwe warme jas. Daarmee gaan de woonlasten voor bewoners flink omlaag en de straat krijgt een mooi nieuw uiterlijk. De bewoners zijn enthousiast. In hele korte tijd stemde iedereen in met de plannen.

Geïsoleerde steenstrips

De bestaande houten puien isoleren we met steenstrips. Over het bestaande dakbeschot brengen we geïsoleerde dakplaten aan, inclusief nieuwe dakpannen in een eigentijdse, antraciete kleur. Verder krijgen de woningen kunststof kozijnen met HR++-glas. In het gedeelte onder het maaiveld brengen we geïsoleerde kantplanken aan. Dit zorgt voor een goed geïsoleerde aansluiting van de gevel op het ondergrondse gedeelte. Ook krijgt iedere woning een CO2-gestuurde mechanische ventilatie-unit. Hiervoor gebruiken we de bestaande kanalen. Daarnaast krijgen de bewoners de mogelijkheid om de badkamer en het toilet te laten vernieuwen en komt er een tweede toilet op de verdieping. Door zo min mogelijk in de woning aanwezig te zijn, weten we overlast zoveel mogelijk te beperken.

Coronaproof rustwoningen

Bewoners kunnen overdag, als ze willen, terecht in een van de twee woonkamers in de wijk. Die hebben we voor Woonveste stijlvol ingericht, deels met kringloopgelukjes en andere hergebruikte meubels en accessoires. Een gezellige plek waar mensen de werkzaamheden even kunnen ontvluchten, met een fijne bank, tv, wifi, een werk-en studieplek, de krant en een speelhoekje voor de kinderen. Door te kiezen voor twéé woonkamers blijft het lekker rustig in elke woning en is het makkelijker om 1,5 meter afstand te houden. Natuurlijk zijn de woningen coronaproof en worden ze dagelijks ontsmet. In de woningen kan ook gedoucht worden. Zo maken we de renovatieperiode voor bewoners draaglijk.

De modelwoning heeft al een nieuwe geïsoleerde gevel.

De modelwoning heeft al een nieuwe geïsoleerde gevel.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling