22 juni 2015

Nieuwe dromen groeien in Geerpark Vlijmen

Terug

De nieuwe wijk Geerpark in Vlijmen groeit. De eerste bewoners hebben hun plekje gevonden en de woonmarkt afgelopen zaterdag trok veel bezoekers. Er is volop nieuw woonaanbod: huurwoningen en koopwoningen. Maar ook vrije kavels om in eigen beheer te bouwen. Bijvoorbeeld in de stijl van de Amsterdamse School. Voor woningen in deze architectuurstijl, die Hendriks Coppelmans aanbiedt, was zaterdag veel belangstelling. Nieuwe dromen groeien in Geerpark. En mens en natuur gaan er prima samen.

In trek

Ruim 425 bezoekers lieten zich zaterdag informeren over de mogelijkheden om in Geerpark te wonen. De wijk is in trek. Zaterdag startte de verkoop van diverse projectwoningen en vrije kavels. Dat resulteerde in een flink aantal opties en reserveringen. Om de toekomstige bewoners de prachtige omgeving te laten ervaren gaf landschapsarcitect Thomas Jansen rondleidingen door het gebied. Hij vertelde meer over het bijzondere landschapsplan en allerlei leuke ‘weetjes’. Ook de binnentuin van de Duizendpoot lag op de route. Deze werd door wethouder Van der Poel officieel geopend. Vol trots lieten de SamenTuinders hun moestuin zien. In Geerpark is er alle ruimte om samen te spelen, elkaar te ontmoeten en te genieten van de natuur.

Geïntegreerd vogelhuisje

Mens en natuur gaan in Geerpark goed samen. De woningbouw zal niet het eind betekenen van de natuur in het gebied. „Integendeel, we denken juist dat we door de aankleding van het gebied kunnen zorgen voor een grotere variëteit aan dieren en planten”, aldus de gemeente Heusden in een artikel dat zaterdag in het Brabants Dagblad verscheen. Als voorbeeld werden de vogelhuisjes aangehaald die Hendriks Coppelmans bedacht voor de tien koopwoningen Waterspin. Deze nieuwe vogelwoonplek werd in het ontwerp geïntegreerd in de oksel van het dak. Creatief. En goed voor de ecologische diversiteit. Groen en duurzaam zijn termen die volgens het Brabants Dagblad nogal eens aan erosie onderhevig zijn. “Maar dat geldt niet voor Geerpark”, stelt de journalist vast. “Energieneutraal of extreem energiezuinig zijn in dit nieuwe stukje Vlijmen geen loze kreten” (lees het artikel hier).

Over Geerpark

Geerpark aan de rand van het dorp Vlijmen en met Den Bosch om de hoek krijgt steeds meer vorm. De eerste bewoners genieten al van hun energiezuinige woningen en de opbrengt van de zonnepanelen. Geerpark is namelijk één van de 19 gebieden die het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft aangewezen als Excellent Gebied. Zonne-energie en hightech-oplossingen staan in Geerpark garant voor duurzame en betaalbare energie, ook op de lange termijn. In totaal komen er maximaal 800 energiezuinige woningen. Hendriks Coppelmans ontwikkelt en bouwt in het gebied koopwoningen en ook huurwoningen voor Woonveste. Meer weten over Geerpark? Kijk op www.geerpark.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling