6 oktober 2022

Nieuwe daken voor 133 woningen in Valkenswaard

Terug

In opdracht van Woningbelang voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan 133 woningen in de wijk Geenhoven in Valkenswaard. Bij de woningen en bergingen saneren we asbest en vervangen we het dak door een beter geïsoleerd dak. Daarbij passen we ook de dakconstructies aan, zodat de woningen voorbereid zijn op het plaatsen van zonnepanelen. We voeren de werkzaamheden in twee fases uit. De eerste fase van 45 woningen is deze maand gestart. Het hele project is naar verwachting in de zomer van 2023 klaar.

No regret

Woningbelang en Hendriks Coppelmans combineren in dit project energetische verbetering én asbestsanering. De oplossing is kostenefficiënt: één investering waar je direct resultaat voor terugkrijgt. Met deze no regret-aanpak maken de woningen een flinke verduurzamingsstap. De bewoner merkt daar direct voordelen van. Zo wordt het comfort in de woning hoger en heeft het ook invloed op de woonlasten. De woning verliest minder warmte, waardoor de bewoner direct bespaart op de energiekosten.

Verschillende uitdagingen

We voeren de werkzaamheden uit bij de huurwoningen van Woningbelang. In verschillende straten waar de werkzaamheden plaatsvinden, is sprake van zogenaamd ‘gespikkeld bezit’. Dat betekent dat huur- en koopwoningen aan elkaar grenzen. Een uitdaging, want de daken van de rijwoningen lopen in elkaar over. We hebben dus extra aandacht voor detailleringen wanneer we aansluitende dakwerkzaamheden uitvoeren bij aangrenzende koopwoningen.
Daarnaast hebben we te maken met smalle straten in de wijk. Voor de veiligheid van bewoners, omwonenden en vaklieden is daarom een uitgebreid verkeersplan opgesteld. Dit vraagt om goede afstemming en communicatie met de bewoners, omwonenden, bezoekers en gemeente Valkenswaard.

In een latere fase zal Woningbelang zonnepanelen aanbieden aan de huurders, zodat zij nóg meer kunnen besparen op hun energiekosten. En dat is zeker in de huidige tijd alleen maar fijn.

dakvervanging Valkenswaard

dakvervanging Valkenswaard

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling