20 november 2023

Nieuwbouwproject De Oersprong Boekel in pre-sale

Terug

Nieuwbouwproject De Oersprong in de wijk de Burgt in Boekel is in pre-sale! In dit plan komen 23 zeer energiezuinige woningen, waarvan 12 nul-op-de-meterwoningen. Hendriks Coppelmans verwierf dit project via een tender van de Gemeente Boekel. Het ontwerp houdt rekening met het bijzondere landschap dat gedomineerd wordt door de Peelrandbreuk, een geologisch fenomeen dat van oorsprong zijn stempel drukt op het gebied en behouden blijft in het plan.

Het ontwerp is geïnspireerd op de typische wijstgronden: hooggelegen en drassige gebieden waarin ijzerrijk grondwater omhoogkomt als kwel. De hoogteverschillen in het plangebied (‘sprongen’ in het landschap) zijn gebruikt bij het bepalen van de hoofdstructuur en de bebouwing. De ligging op een terp maakt dat De Oersprong een fijne en geborgen plek wordt. Het plan is autoluw, met één toegangsweg voor auto’s. De entrees, het centrale hof, de rij-, fiets en wandelroutes door het plan, de positie van de woningen, het parkeren: alles krijgt zorgvuldig zijn plek. Hierbij worden het wijstwater en de unieke beplanting duidelijk zichtbaar, bijvoorbeeld op het tufsteen talud dat de overgang vormt van tuin naar openbaar gebied.

In de Oersprong is ruimte voor mensen van verschillende leeftijden en gezinssamenstelling. Er zijn startersrijwoningen, gelijkvloerse startersrijwoningen, twee-onder-een-kappers en levensloopwoningen (tweekap of vrijstaand geschakeld). Alle woningen hebben energielabel A++++.

Inschrijven voor de pre-sale kan tot en met 6 december. Je krijgt dan voorrang bij de woningtoewijzing. De verkoop start op 8 december. Kijk voor impressies, woningkenmerken en prijsindicaties op de projectwebsite: deoersprongboekel.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling