1 december 2020

Nieuwbouw voor GGz Breburg in Dongen gestart

Terug

Op het terrein van GGz Breburg aan de Heuvelstraat in Dongen bouwen we in opdracht van Casade 48 nieuwe éénpersoonsstudio’s. Ze zijn bedoeld voor cliënten van de GGz Breburg met een psychiatrische kwetsbaarheid die regie gaan nemen over hun eigen herstelproces.

Verschillende woonblokken

Het plan bestaat uit een gebouw met 18 appartementen en twee gezamenlijke woonkamers. Daarnaast komen er 30 beneden-bovenwoningen, verdeeld over drie woonblokken. Alle woningen zijn ontworpen door Van den Hout en Kolen architecten. De bouw is half november gestart. Naar verwachting worden de woningen begin 2022 opgeleverd.

Individueel wonen met behandeling en begeleiding

Cliënten van GGz Breburg krijgen specialistische zorg. Deze is gericht op het bevorderen van het herstel van mensen met een ernstig psychiatrische kwetsbaarheid. Deze behandeling/begeleiding gebeurt in samenspraak en samenwerking met cliënt, familie, vrienden en zorgprofessionals.
Het is individuele zorg afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt en kan van persoon tot persoon verschillen.

Verhuur door GGz Breburg

Casade verhuurt de appartementen aan GGz Breburg, die ze vervolgens aanbiedt aan cliënten met een WLZ-indicatie. De appartementen worden daarom niet op de website van Woning in Zicht geadverteerd.

GGz Breburg, Casade, Dongen

GGz Breburg, Casade, Dongen

begeleid wonen GGz Breburg, Casade, Dongen

begeleid wonen

zelfstandig wonen GGz Breburg, Casade, Dongen

zelfstandig wonen

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling