28 september 2023

Nieuwbouw 18 zorgappartementen GGz in Dongen gestart

Terug

Op het terrein van GGz Breburg aan de Heuvelstraat in Dongen zijn we in opdracht van Casade gestart met de bouw van 18 zorgappartementen. De éénpersoonsappartementen zijn bedoeld voor senioren van GGz Breburg met een psychiatrische kwetsbaarheid. GGz Breburg vindt het belangrijk dat de woonomgeving positief bijdraagt aan het herstel van cliënten. Deze vorm van wonen sluit hier mooi bij aan.

Viering start bouw

Het project is een vervolg op de bouw van 48 zorgappartementen in 2021. Casade, Hendriks Coppelmans en GGz Breburg vierden de start van het vervolgproject deze week met een feestelijk moment waarbij een bouwhekdoek met daarop een impressie van de nieuwbouw werd onthuld.

Nieuwbouw

De nieuwbouw bestaat uit een woongebouw van 18 individuele zorgappartementen bestaande uit keuken, woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer (negen op de begane grond en negen op de eerste verdieping) en twee gemeenschappelijke ruimtes met een mooie woonkamer en keuken. De appartementen zijn allemaal ongeveer 48 m2 groot. Een kopie van één van de gebouwen die we in 2021 al op het terrein realiseerden. Rondom de woningen wordt een mooie buitenruimte gemaakt waarin cliënten van GGz Breburg fijn kunnen verblijven. Van den Hout en Kolen architecten ontwierp het gebouw.

Individueel wonen met behandeling en begeleiding

Alle appartementen zijn bestemd voor senioren met een WLZ indicatie. Zij krijgen specialistische zorg, gericht op het bevorderen van het herstel van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Deze behandeling/begeleiding gebeurt in samenspraak en samenwerking met cliënt, familie, vrienden en zorgprofessionals. Het is individuele zorg, afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt en kan van persoon tot persoon verschillen.

Planning

Als alles meezit zijn de appartementen in de zomer van 2024 klaar. Meer informatie en tekeningen zijn te vinden op www.casade.nl/ggz_heuvelstraat.

start ggz Breburg Casade Heuvelstraat Dongen

Een cliënte van GGz Breburg en Esther Derks (GGz Breburg) onthullen het bouwdoek tijdens het startmoment.

start ggz Breburg Casade Heuvelstraat Dongen

v.l.n.r. Carl Dolmans (Hendriks Coppelmans), een bewoonster, Michiel van Amelsfort (Casade) en Esther Derks (GGz Breburg).

18 zorgappartementen GGz Breburg Dongen fase 2 impressie

Een impressie van het appartementengebouw.

18 zorgappartementen GGz Breburg Dongen fase 2 impressie

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling