16 februari 2016

Nieuw certificaat MVO-prestatieladder

Terug

Het is alweer drie jaar geleden dat Herman Wijffels het certificaat MVO-prestatieladder uitreikte aan Bart Hendriks. Dankzij dit managementsysteem voor maatschappelijk verantwoord ondernemen kan Hendriks Coppelmans objectief aantonen dat ze oog heeft voor ‘people, planet & profit’. Recentelijk was het tijd voor de hercertificatie en we zijn er trots op dat ons systeem opnieuw gecertificeerd is voor een periode van drie jaar. “Uiteraard zijn we hier erg blij mee”, aldus Bart Hendriks. “De komende tijd willen we onze inspanningen op MVO-gebied verder uitbouwen. Daarbij willen we graag samen optrekken met onze relaties. Met samenwerking kun je, ook op MVO-gebied, meer bereiken.”

Select gezelschap

Het certificaat ‘MVO-prestatieladder’ is het meest toonaangevende keurmerk op gebied van MVO.  Hendriks Coppelmans was eind 2012 de eerste middelgrote bouwonderneming in Nederland die volgens deze norm gecertificeerd is. Anno 2016 is het aantal bouwers met een mvo-certificaat nog altijd heel beperkt. Landelijk zijn nog maar 22 bouwers houder van het certificaat.
MVO betekent volgens directeur Hendriks dat zijn bedrijf niet alleen oog heeft voor het eigen belang, maar ook aandacht geeft aan aspecten die voor de samenleving van belang zijn. Voorbeelden daarvan zijn onder andere de open communicatie met woonconsumenten en omwonenden, het zorgvuldige personeelsbeleid, de ontwikkeling van duurzame woningconcepten, social return, sponsoring van maatschappelijke initiatieven ondermeer via het eigen goede doelenfonds Cohesie en recentelijk de aanschaf van enkele laadpalen voor elektrische auto’s. “Omdat het een onderdeel is van onze bedrijfscultuur lijken veel MVO-gerelateerde zaken voor onszelf vaak vanzelfsprekend”, vertelt Hendriks. “Dat we nu tot een selecte groep MVO-gecertificeerde bouwondernemingen behoren, laat juist de bijzonderheid ervan zien.”

Weten wat Hendriks Coppelmans nog meer doet op MVO-gebied? Kijk dan op hier.

Girlsday 2015

Girlsday 2015

Duurzame woningconcepten: nul-op-de-meterwoningen in Vlijmen

Duurzame woningconcepten: nul-op-de-meterwoningen in Vlijmen

fonds cohesie

fonds cohesie

Elektrische laadpalen

Elektrische laadpalen

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling